Ja, så har Vega varit/är sjuk. Det började i slutet på förra veckan med magsmärtor och diarré. Lite diffus “vandrande” hälta hade hon också men jag trodde det var för att hon är lite smiley överviktig för tillfället.
På lördag morgon märktes att det inte var någon oskyldig magåkomma för hon kunde inte ens resa upp bakdelen. Jag ringde runt till veterinärer/djursjukhus men det verkade som närmsta öppna var i Göteborg. Fick till slut tid hos en veterinär i Skövde under förmiddagen och han gjorde en, i mina ögon, märklig undersökning. Först tittade han på henne ute för att se att hon rörde sig väldigt dåligt. När vi sen kom in fick jag berätta lite om hur vi upplevde “problemen” och han svarade med att testa om hon hade matlust. Ja, till trots för att vi sökte för diarré och matthet så gav han henne några torrfoderkulor….
Efter den märkliga undersökningen skickades vi hem med hundfoder och dietanvisningar och hoppas detta skulle göra Vega piggare.

Lördagen gick och Vega matades med hemgjord näringslösning från spruta så mycket det gick. När hon skulle ut fick Birger eller jag bära henne, hon kunde fortfarande inte resa sig själv.
Natten gick utan att Vega blev bättre och sen på söndagen så fick vi åka till veterinär igen. Nu blev det äntligen vårat “vanliga” djursjukhus, Blå Stjärnan i Skara.
Vega undersöktes och annat än att hon var uttorkad, var mkt öm i magen och gick dåligt så hittades inget uppenbart.
Blodprov togs och det bestämdes även att hon skulle få vätska på sig under söndagseftermiddagen inne på kliniken och så kunde vi hämta hem henne vid tio på kvällen sen. På måndag skulle vi tillbaka igen för ultraljud, ville ju inte missa en eventuell livmodersinflammation.

Måndag morgon åkte jag först iväg till Falköping för att rätta till några ärr efter min senaste operation. Hemma hos hundarna fanns min mamma som hade kommit från Oslo för att hjälpa oss.
Allt gick bra med mig och “uppskuren” och nysydd på två ställen begav jag mig hem för att hämta morsan och Vega. Morsan måste ju med för att lyfta Vega, det dröjer det lite innan jag kan göra.

Ultraljudet viste en normal livmoder och även njurar. Jaha, då blev det att komplettera blodproven från i söndags och även kolla efter fästingburna sjukdomar. Provsvar skulle sen komma på tisdagen.
När provsvaret kom visade sig att hon testades positivt för borrelia men hur höga värdena var måste vi vänta lite längre på att få veta.
Under tiden äter Vega sin dietmat med god aptit. Hon haltar fortfarande till och från men glimten i ögat kan man iaf skymta från tid till annan.

Leo och Happy mår dock bra. Ja, så bra dom kan nu när jag inte kan göra så mycket med dom. Det får bli en hel del “hjärngympa” och träning av bakdelskontroll för Happy, Leo får nöja sig med de promenader Magnus erbjuder när han kommer hem från jobbet (och när han orkar).

Avslutar dagens lilla berättelse med något kul!
På fredag får vi besök av två gossar med sina familjer. Det är både Chivas och Ceke som kommer och hälsar på och jag ser fram emot detta med stor glädje. Skönt med något positivt att se fram emot smiley

Dagens bilder togs i förra veckan när vi en dag promenerade utmed Vristulven. Alla tre hundarna sprang lösa och njöt i fulla drag av en härlig eftermiddag med matte.

Happy med sin älskade boll!

Leo och Vega njuter av solen