I dag fick Happy för första gången stifta bekantskap med snö. Ja, det kom inte mycket men tillräckligt för att det gick att smaka på.

Dagen började med några minusgrader och sol. Redan vid nio åkte jag iväg med alla tre hundarna till Vättlösa för promenad i det fina vädret. Det finns även en (oklippt) fotbollsplan där, så jag tränade lite lydnad med Happy innan promenaden. Upptäckte då att det behövs mer av den varan, ja träning alltså.

Efter lydnaden var det på med bältet som Leo och Vega var kopplade till medan Happy ömsom sprang lös och ömsom var i flexikoppel. Då det rör sig väldigt mycket vilt i området fick Vega och Leo mest gå i koppel, vilket var en prövning i sig. Tre stycken busar som skulle åt alla möjliga olika håll samtidigt… Lite sträng var jag tvungen att vara för att på nåt så när hålla ordning.

Ungefär halvvägs på promenaden hittade (lösa) Happy en stor stock som hon prompt skulle ha med sig. Vet inte hur många gånger jag fick den i knävecken när hon kom i full fart med stocken på tvären i mun. Till slut ledsnade jag och försökte ropa in henne… Ja, jag försökte locka och låta trevlig men icke då. Till slut blev jag arg och gav mig inte förrän hon fysiskt var infångat.
Detta är nog första gången jag på allvar fick berätta för henne hur man inte får uppföra sig. Hon var lite spak några minuter, men när hon sen fick vara lös igen så funkade inkallningarna smiley.
På bilden under är hon dock kopplad annars kommer hon bara till fotografen.

Väl hemma var det dags för lite vila och mat för både hundarna och mig. Har nu dragit ner maten till 3 ggr/dag för Happy. Ja, förresten så får alla lite i skålarna vid alla tillfällena. Skulle nog känna mig elak annars.

Under eftermiddagen mulnade det på under någon timme och några snöflingor blåste omkring. När jag släppte ut Happy stod hon först alldeles stilla på trappen och bara tittade. Vad var det för något konstigt i luften?
Väl ute på det vita gräset kollade hon vad det smakade, hur det var att springa i och även hur pinnarna smakade med snö på. Ett härligt avslut på en fin dag!

Dags att gå in igen!