Snön kom och gick sen nästan helt bort igen. Det var gnistrande vitt några dagar innan regnet drog in över Västergötland och det mesta av snön försvann. Några hårda isiga högar finns kvar och så länge det är kallt på natten är det is på alla pölar även dagtid.

I tisdags var det mycket bus på Happy, hon var alldeles vild i snön. Leo och Vega tyckte också det var rätt kul men inte lika länge som den unge damen smiley. På promenaden tog allt mycket lägre tid än vanligt för vi fick vänta på Happy som “bara” skulle leka med snö och pinnarna som låg gömda i den.

Onsdag var det meningen att vi skulle träna lydnad med Anna, Kiwi och Amigo men det ställde vi in. Det brukar alltid vara mycket mer snö på klubben än hemma hos oss så det blev promenad i Källby istället.
Hade med mig kameran och tog lite bilder på Happy och kompisarna Kiwi och Amigo. De blev väl lite sådär, det var grått och trist med snö i luften men lite “busiga” bilder kan jag bjuda på.

Amigo jagar Happy

Happy, Kiwi och Amigo

På eftermiddagen var det dags för nästa promenad!
Leo och Vega, som hade varit hemma när jag var iväg med Happy, fick en timmes promenad i snön i skogen och över gärdena hemma. Happy var också med, hon tyckte inte hon skulle behöva stanna hemma när det är så kul ute…. Vad Leo och Vega tyckte brydde hon sig inte i smiley.

Happy studsar efter osynliga djur

Leo försöker freda sig mot Happys attacker

Vega stannade en bit ifrån bråkstakarna, det är lugnast så tycker hon.

På torsdag förmiddag åkte hundarna och jag en sväng till klubben. Solen sken från klar himmel och jag tänkte passa på att ta lite vinterbilder.
Inte en kotte hade varit på klubben efter att snön hade lagt sig så det var tur jag tog den “stora” bilen, hade aldrig kommit in på parkeringen ens med någon annan. Plogat var det inte så jag körde nästan ett varv på parkeringen och stannade sedan bilen i dens egna spår. Då skulle jag iaf ta mig därifrån utan hjälp sen.

Hundarna, läs Leo och Vega, tyckte det var jobbigt att ta sig fram i den djupa snön. Happy hade inga funderingar på det inte – tyckte bara det var skitkul. En massa snö man kunde hoppa och skutta i och reta Leo och Vega utan att de kom ifatt henne.
Vi gick tvärs över plan, Leo och Vega gick delvis i kanten på plan för där var det bara lite snö. Smarta gamla hundar! Promenaden fortsatte sen upp igenom banan där vi hade haft MH bara några dagar tidigare. Då får man verkligen säga att man har haft tur med vädret smiley.

Happy i snön med en leksak.

Ungefär 2 timmar stannade vi ute och alla tre hundarna var trötta och nöjda när vi begav oss hemåt. Perfekt för min del som skulle till Anna på eftermiddagen och jobba med klubbtidningen Mösabla’t.

I lördags tog vi med oss Happy in till stan på förmiddagen. Det är alltid mycket folk i Lidköping på lördagar för det är en av veckans två torgdagar. Det gick inte så snabbt att ta sig fram, Happy skulle nosa på alla väggar vi passerade. Undrar hur många som har kissat där – usj!
Under eftermiddagen blev det en till promenad, då med alla tre i skoegn hemma i Göttorp. Under kvällen fick hundarna stanna hemma medan vi åkte till Carinas kök och bar i Hällekis för höstavslutning med klubbkompisar. En härlig kväll i sällskap med världens bästa kompisar!!! Och julklapp fick vi oxå…smiley.

Söndag lade Birger ett spår till Happy i skogen hemma medan jag gick en promenad med hundarna. Ett ganska svårt spår skulle det sedan visa sig, men hon jobbade på jättefint och löste svårigheterna. Eftersom svårigheterna ökade så gick tempot ner lite, precis vad jag har jobbat på. Så nu blir det till att öka svårigheterna lagom för att damen skall behöva dra ner lite på tempot. Hon koncentrerar sig jättefint till trots för sin relativa orutin och hon ger aldrig upp. Det är hennes absolut största förtjänst! Spåret var drygt 400 meter och gick i varierat terräng med mycket diken och vattensjuk mark.
Hur vinklarna såg ut har jag ingen aning om smileymen jag tror dom va många…
Första apporten gick hon rakt över men de resterande markerade hon snabbt. Slutet var en räv hon älskar och den kastade hon sig över och lekte en lång stund med. Härligt att se hennes iver både i spårarbetet och även vid leken.

Under eftermiddagen fick vi överraskande besök. Det var Lasse och Vegas dotter Cindy som hälsade på. Det var jätteroligt att träffa dom igen, det är två år sedan sist- minst! Cindy kände igen oss och hoppade och skuttade glatt medan hon pussade på oss. Hon verkade också tycka det var härligt att få springa runt på gamla tomter och kolla in gamla bekanta dofter. En glad, härlig och väldigt lekfull holländare, om än gul till färgen.
Yyvärr var det så mörkt när dom var här så det var ingen idé att fota, det får jag göra vid en senare anledning istället.

Den gångna veckan har jag hunnit med promenader, lite lydnadsträning på klubben, uppletande och spår. Har även suttit alldeles för mycket framför datorn för att göra färdigt rasklubbens tidning. Ja, jag fick även betala för det med en natt sittande i soffan med kraftig huvudvärk. Tur att jag äntligen har fått väldigt starka mediciner nu så det i alla fall lettar efter något dygn.

Ja, nu är det äntligen fredag och tidningen är klar! Har skickat den ifrån mig och det känns bara så skönt. Nu dröjer det helt till februari innan nästa tidning skall ut.

Ja, det är förresten en till som skall iväg innan dess. Götene BK:s tidning Môsabla’t som Anna och jag den stora äran smiley att få jobba med. Vi har redan startat men det återstår självklart endel, men vi jobbar på så gott vi hinner.

Avsluter dagens inlägg med att skicka ett “grattis” till mina vänner i Borås som så flitigt har jobbat med sin gosse och hans lilla övervikt. Nu är han på väg mot matchvikt igen. Bra jobbat “plastmorsan”!!