Hur länge var Adam i paradis? För mig är snöfritt det bästa “paradis”. Gärna med 30 grader varmt också, men det är väldigt ovanlig i våra trakter i slutet på november smiley. Det har snöat i flera dagar och det är vitt över allt. Som om inte snöandet räckte till så har det även blåst småspik… odrägligt…
Den enda som är odelat lycklig är Happy, hon älskar snön. Vi får tvinga in henne med jämna mellanrum för att alla snöklumparna i pälsen skall tina. Det är den fina mjuka valppälsen som sitter kvar på benen som samlar på sig snö.

I söndags var det städdag på brukshundklubben. Vi var ett glatt gäng som hjälptes åt, alla gjorde det dom kunde. Jag är ju inte så fräsch i kroppen om man säger så, så jag fick göra det jag klarade av. Blev lite allmän “plockning” och dammtorkning. Men det viktigaste är inte vad man gör utan att man hjälper till tycker jag.

Efter städandet åkte jag snabbt hem för att träna med hundarna. Birger och jag begav oss ut i skogen med alla tre för att träna rapport med Happy och Vega. Leo fick vara stationssällskap då han fläkte sig på isen i fredags och fick ta det lite försiktigt. Han är ju ingen ungdom längre även om han tror det själv.smiley
Väl ute i skogen, i kanten av en kohage band vi upp hundarna. Birger utgick från “A” med Happy och Vega mot “B” drygt 150 meter bort. Sträckan var inte rak och vi som mottagare/förare var tidvis ur synhåll för hundarna, en ny erfarenhet för Happy.
Först hade jag bestämt att Vega skulle springa som nr ett så Happy skulle komma ihåg vad som gällde, men jag fick snabbt ändra dom planerna. Happy var jättetänd och jag ville inte riskera att hon skulle börja “låta” så hon fick gå som nr ett istället.
Alla tre sträckorna gick fint med både Happy och Vega och vi avslutade med mys och godis vid A, för alla i flocken. Än så länge ser det ut till att vi har fått ännu en hund som älskar detta med att springa mellan husse och matte – jippi!!

I måndags var Happy och jag hos vår veterinär Eva-Lena Sundell för den andra rabiessprutan. Allt gick fint och inte ett ljud kom det från henne denna gång. Passade även på att väga Happy, och nu 7 månader gammal väger hon 19,4 kilo. Hon väger lite mer än Vega gjorde vid samma ålder men så är hon större också.

Sedan i söndags har det inte blivit vare sig rapport, spår eller uppletandeträning. Vi har dock tränat lite lydnadsövningar inomhus plus att vi har åkt skidor.
Ja, alla tre var med ute i onsdags och åkte på gärdena hemma i Göttorp.
Leo och Vega tittade på mig som om jag inte var riktigt klok, det både snöade och blåste. Måste vi verkligen pulsa i den djupa, djupa snön?, sade deras ögon.
Men skam den som ger sig så jag satte sele på alla hundarna och spände på mig skidorna och hundarna fick hänga på bäst dom ville. Happy hade inga bekymmer med det utan först jagade hon skidtopparna en stund men sedan blev det så roligt att bara springa att mina skidor glömdes bort. Leo och Vega sparade på krutet denna dag och gick/travade mest bakom mig i spåret. Ja, det var iofs ok, Vega har ju varit sjuk i borrelia och Leo lite stel efter äventyr på isen.

I dag har vi promenerat en sväng i skogen. Tyvärr fick vi vända efter en trekvart då Vega tjöt när hon kom i full galopp. Såg direkt att hon blev ordentligt halt på ett framben så vi vände om hemåt i lugn takt. Alla tre fick vara okopplade så både Happy och Leo kunde springa och ha kul även om Vega gick sakta hos mig.
Jag hade med mig kameran också och tog lite bilder.

Här är Leo och Vega på väg hemifrån. Som ni ser så blåser det rejält.

Happy i snön.

Nu blir det troligen stiltje några dagar på webbfronten då jag skall iväg på avelsmål- och uppfödarkonferens i SBK:s regi under helgen. Så medan jag är i Jönköping får Birger njuta av lugnet hemma i alla glada hundars sällskap. Eventuellt blir det väl en sväng i Götene med Happy på söndagen, det är ju dags för den traditionella tomteparaden. Ha en fin helg allihopa där ute!