Vad det har töat här i Götene! Ja, det har töat såpass att gräsmattan lyser grön på sina ställen. Även om det åter igen är minusgrader så har man iaf fått en liten föraning om vad som komma skall smiley.

I söndags körde vi igen några budföringssträckor med Happy. Vi nöter på så hon verkligen skall veta vad marsch betyder. Efteråt blev det en promenad för alla tre där de fick springa lösa. Har ju lite extra koll på damerna som löper men vi mötte inga andra hundar så det gick fint.

I måndags åkte jag till ridhuset och kunde träna en liten stund när de andra var klara. Anna ställde upp som mottagare på budföring och Happy sprang fint till henne. Passade även på att träna med henne okopplad och vid ett par tillfällen var hon på väg till Per och Ida, men kom tillbaks när jag ropade. Måste jobba vidare med detta men kanske helst om hon har fått sprungit ifrån sig en stund innan. Happy vill helst vara med på allt som skjer, hela tiden, alltid smiley.

I går var det såpass barmark i skogen att jag lyckades få ut ett spår på ca 150 meter åt Happy. Spåret hade vinkel och endast en apport på slutet. Fanns ju en del vatten i spåret men det är bra träning inför resten av snösmältningen.
Happy spårade med stor iver och verkade tycka det var skitroligt att äntligen få spåra i skogen igen. Hade på henne en typ av sele som har ringen under och det fick henne att spåra med låg fin nos. Tror dock jag skall få tag på en lite kraftigare modell för min är lite klen.
Har tidigare spårat med nomesele men hon blir alldeles för yvig i den. Ja, och så hoppar hon högt upp så fort det går för sakta framåt…. blir nästan lite otäckt. Nej, jag skall se och beställa en sån där Bötchersele (tror jag det heter) och testa den istället.

Fortfarande har ingen av damerna gått in i höglöpet. Leo kollar var och varannan minut känns det som men han får inget positivt svar iaf. Ja, lite från Happy då men jag tror hon mest vill leka. Ja, inte vill väl min lilla “flicka” nåt annat… ?

Avslutar med att par bilder tagna medan snön fortfarande lyste vit.

Happy i full fart ut på gärdet.

Happy vill inte gärna följa med in. Det är ju kul ute i snön.