Så har vi vänt blad på almanackan – igen! Tiden går fort och forhoppningsvis kommer våren snart smiley.
Medan jag väntar på sol och värme så fördrivs tiden med hundaktiviteter av alla de slag plus lite lite annat kul, som t.ex spanskan. Är inne på fjärde (tror jag) terminen nu och varje termin är på 10 ggr. Så duktig har jag väl inte blivit men kul är det, alltid lär man sig något mat-/dryckes-nyttigt smiley

Förra veckans ridhusträning blev jättebra med Happy. Tränade ju till trots för löp och hon var precis som vanligt, jättepigg. Skönt att ha kunnat hålla igång med åtminstone ett inomhuspass varje vecka, det behövs i inlärningsfasen.

I torsdags var både Birger, jag och alla hundarna i Blomberg och gick på isen ihop med Gudrun och Ida. Det var en eftermiddag med strålande sol, lite kallt men ändå härligt. Leo fick tyvärr gå kopplad då både Vega (höglöp) och Happy (löp) var alldeles för frestande att ge sig på.


Birger och Leo under fikapaus.


Happy och Vega

I lördags tog jag med mig Happy in till stan för lite miljöträning. Varje lördag (och onsdag) är det torgmarknad i Lidköping och ett ypperligt tillfälle att få “se” lite folk. För mina hundar och mig som tillbringer så mycket tid själva är det absolut nödvändigt att uppsöka lite mer folksamma (? är det svenska eller ett “Hildeord”) miljöer från tid till annan. Vill ju inte riskera att bli helt folkskygga.

Under den 1,5 timmar långa promenaden runt i stan skötte sig Happy fint. Hon hälsade på både hundar och folk i olika åldrar. Stora, vuxna hundar har hon dock en väldig respekt för, vet inte om det är bra eller dåligt men så är det iaf. Hundar hon har sett tidigare är inga problem, bara okända.

Efter förmiddagens miljöträning blev det direkt efter hemkomsten en härlig skogspromenad med hela familjen i strålande solsken, underbart!

Söndag förmiddag var Birger och jag ute med Happy och körde 4 korta rapportsträckor. Tränade även lite på uppbindningen och det att vara tyst på station. Ja, hon har inte sagt något än men vi väljer att försöka förebygga eventuella ljud. På en ivrig hund (som ju Happy också är) kan ljuden komma tidigt och det är ju inte direkt önskvärt.
Happy både sprang och var uppbunden utan bekymmer och efter träningen fick hon springa och leka med sin favoritboll som belöning. Livet lekte!

På eftermiddagen åkte Happy och jag ner till Gudrun och Ida igen och det blev en liten ispromenad i solnedgången. Hundarna sprang runt och utforskade “isgrottor”, öar och annat spännande. För Happy blev det lite extra intressant när hon upptäckte att isen “sjöng”, hon tittade ner i isen för det var ju där det lät. Jättesöt var hon.
Självklart har jag ju haft med mig kameran på dessa härliga promenader men har inte hunnit lägga ut bilderna än. De kommer snart i vårat webbgalleri.


Fotot här på Ida och Happy är taget av Gudrun Carlsson.


Här har Gudrun fotat Happy med matte.


Jag fotade himlen med dagens sista solstrålar.

Den här färgen fick himlen därefter, precis efter att solen hade gått ner bakom horisonten.

Måndag var en härlig dag! Först fick jag komma till Eva och hälsa på deras nyförvärv. En alldeles bedårande mjuk och go’ boxertik vid namn Vizzla. Så här söt är hon när hon tar mattes snören.

Under måndagskvällen var det som vanligt ridhuset som gällde. Happy var alldeles sjövild så det blev även en hel del passivitetsträning denna kväll. Men kul hade vi nog båda smiley.

I dag har vi “bara” varit på skogspromenad. Det är första dagen Leo inte bryr sig alls om Vega, så nu är det nog helt “över” med bådas löp. Skönt, men det har faktiskt gått över all förväntan denna gång så jag klagar inte.
Nu återstår bara att bada alla tre och bli av med lite kvarvarande doft och sen är de snygga hela gänget.

Ja, det var inga valpar i Blaze denna gången men det var väl inte helt oväntat. det var nog säkerligen så att det var för sent helt enkelt. Glädjande nog har Yvonne bestämt sig för att prova en gång till med samma hane och det blir redan nu i sommar. Vilken tur att Blaze löper med bara 6 mnd emellan.
Så är du sugen på en Holländarvalp från “arbetslinjer” så hör av dig till Yvonne på kennel Working Flames. Hon kan berätta mer om både mor och far plus även lite släktingar som har arbetsmeriter inom både bruks och lydnad.

Nej, nu får det räcka för denna gången. Måste ta tag i mina spanskaläxor!