Nu tycker jag det räcker med snö för denna säsongen! Jag vill ha barmark så vi kan komma ordentligt igång med träning i skogen igen. Och det utan att pulsa i en halvmeter snö eller på is.

I måndags blev det ett kortare lydnadspass än vanligt för oss i ridhuset. Var tvungen att åka hem då det stod telefonmöte med rasklubben på programmet. Men så är det ibland, man måste prioritera, och styrelsevervet har man valts till av klubbens medlemmar så då måste man ju bara sköta sitt jobb smiley.
Även om träningen blev kort så gick Happy jättefint de korta stunder hon orkar koncentrera sig. Det är inte så länge i taget än men det går åt rätt håll. Vi har ingen brådska utan skyndar lite långsamt, jag är ju så förbaskat rädd för att göra fel (tyvärr).

Efter måndagskvällens styrelsemöte blev det en natt sittandes på soffan för mig med världens huvudvärk. Blev lite bättre under tisdagen så vi tog en lång härlig skogspromenad. Hade först tänkt skippa spanskan på kvällen men kunde bara inte låta bli att gå. Det är ju så kul när man väl är där och jag älskar ju det här med språk.
Det blev att uthärda huvudvärken och titta så lite som möjligt ner i böckerna. Äsj, det går ju över så småningom.

I onsdags var jag på klubben med ett gäng kompisar (Anna, Maria x 2, B-M, “besök”) på förmiddagen. En av tjejerna, Maria, har fyllt jämt så vi passade på att gratta henne med fika och present.
Här är några bilder (klickbara) från dagen och ni undrar kanske varför jag har med ett av et flygplan?
Jo, det var så att under en längre tid kom det ständigt plan på låg höjd, ja det var nästan så de spräckte ljudvallen, och det hör ju inte direkt till vanligheterna när man tränar hos oss. Skönt att hundarna inte brydde sig, det blev istället jättefin störningsträning smiley.

Av naturliga skäl finns det inga träningsbilder på Happy (jo vi tränade också) men det blev platsliggning i grupp, starter, linf, apportering och massa kontaktövningar.

Efter fikat tog några sin hund nr 2 eller 3 men jag gick istället till uppletsrutan och vallade. Det blev en 50 meter djup och ca 12 meter bred korridor.
Då det är länge sedan senaste uppletsträningen så vi körde på bara ett föremål i taget men långt ute på djupet. Hade med mig en skål (typ matskål) med kalvsylta som belöning och det fick lilla damen att snabbt komma in med föremålen.. jippi!
Ett fint avslut på en underbar träningdag på klubben smiley.

Här är en bild på Happy när vi hade avslutat dagens träning. Undrar vad den snön smakade?

Hon har lång tunga och blundar. Tror hon säger något om att den som inte ser, finns inte smiley för hon vill inte åka hem!

Då jag hade varit på klubben hela förmiddagen så skippade jag att åka upp på kvällen igen. Istället blev det en promenad hemma i Göttorp tillsammans med Magnus och hundarna i ficklampornas sken.

Torsdag kom med skitväder och snö, men det hindrar inte ett gäng glada HH från att bege sig ut i skogen. Det är bara att pälsa på sig!
Jag hann även med mitt träningspass hemma plus ett besök hos tandläkaren. Usj ja. Jag hade mitt första hål på typ 20 år och nu skulle det lagas. Som tur är var hålet pyttelitet men jag tog bedövning ändå smiley. Jag gillar inte tandläkare och inte heller deras verktyg med dessa jävliga getingar som syrrar. Att gapandet även ger huvudvärk gör inte saken bättre – men nu är jag färdig med den saken!!!

I går fredag var det snöstorm och jag såg ut som en eskimo på promenaden. Leo och Vega fick gå kopplade men Happy var lös hela tiden. Var väldigt nöjd med henne då hon inte drog iväg efter rådjur som vi skrämde upp vid två tillfällen. Vi passerade även en flock som hade ställt sig i lä för vinden och Happy tittade intresserad men valde att gå kvar hos Leo, Vega och mig. Bra gjort, för speciellt Leo var väldigt ivrig på att komma närmre rådjuren.

Avslutar dagens lilla inlägg med en bild jag bara älskar!
Det är kära Buddy, en gosse från min kull nr 2 som snart är 7 år gamla. Vill med denna bild skicka ett tack till alla mina “valp”köpare (ja, även ni som har övertagit äldre hundar) för att ni finns!
Ni berikar min dag med era hälsningar och telefonsamtal, jag är glad för att få finnas kvar i erat liv även om det i vissa fall är nio år sedan vi sågs för första gången.
Tack för allt ni är och allt ni ger, både för/till mig och för/till era hundar smiley