Som väldigt många andra är även jag förkyld just nu. Gör egentligen inte så mycket, det är ju oftast inget man dör av smiley.
Hundarna mår bra även om Vega är lite seg just nu. Tror det är den vanliga “efter löpet” segheten så jag avvaktar lite med att ev. kolla upp henne. Den här segheten är nämligen lite selektiv.
När det vankas promenad på, för henne, spännande ställen eller lek med boll så är hon precis som vanligt. Går man däremot den vanliga rundan på promanden så har hon ingen brådska, det brukar ju inte hända så mkt spännande där.
Ja, dessa fruntimmer…. jag känner igen symptomen.

Happy har inga som helst bekymmer. Hon är bara full av liv och påhittighet.
När jag sitter vid datorn så tycker hon att det händer alldeles för lite så hon håller på och lägger leksaker i papperskorgen under skrivbordet. Om jag inte direkt tar upp dom och kastar iväg eller ger de till henne, så attackerar hon papperskorgen. Då är det inte bara leksaken som far ut om man säger så smiley.

Förra onsdagen blev det en rätt lång eftermiddag/kväll på klubben. Först en promenad med alla tre, sedan lydnadsträning med Happy, därefter en promenad med en kompis och Happy och till slut lite mer lydnadsträning med Happy.

Torsdagen blev också rätt “full”. Först lydnadsträning ihop med några kompisar på brukshundklubben. Sedan var det hem och rasta hundar och ge de mat innan jag själv stack iväg för att vakta Vizzla en stund hemma hos Eva.
Att vara Vizzla-vakt var förresten väldigt mysigt. Hon älskar att sitta/ligga i knät så vi mysade ihop oss i soffan och bara njöt i värmen från kakelugnen. Ja, självklart blev det även både lek och kisspauser men för det mesta bara myste vi.

Fredag kom strålande sol (men tyvärr en isande kall vind) så vi begav oss ut på långpromenad. Passade på att gå nära 44:an en bit så Happy fick lite träning med alla långtradare som trafikerar riksvägen. Hon tittar nyfiket på dom men bryr sig inte nämnvärt. De är något som passerar bara.

Lördag var det åter igen dags för träning på klubben. Tog bara med mig Happy och det blev tränat både lydnad, platsliggning och uppletande. Körde åter igen på två föremål, ett i taget. Tror det är dags snart att dra ner på synintrycken för annars är det risk att det blir väl mycket spring i benen.
Annars var hon jätteduktig och låg så fint på platsen tillsammans med flera andra hundar. Jag kör inte så lång tid och väldigt kort avstånd än så länge, men vi jobbar med momentet nästan dagligen.

Söndag var det rapportträning i Mariestad på schemat. Först skulle vi vara med på en “specialare” under morgonen så klockan var bara kvart över åtta när vi ankom brukshundklubben. Kallt var det också, minus 20 grader.
“Specialaren” tog en stund, men klockan 11 begav vi oss iväg mot Snapen där dagens rapportsträcka skulle köras.
Med denna gång var Happy, Titan, Diva, Chip och Occra. Balto fick tyvärr stå över då han var med på lite andra aktiviteter.

Denna träning nöjde vi oss med att endast skicka Happy från B till A. Jag vill inte gå för fort fram och kände att detta var rätt beslut just denna dag. Det var trots allt hennes andra aktivitet denna dag.
Men hon gick snabbt och bra sin ena sträcka och skötte sig också fint på stationen. Jag hade preparerat med en massa små godisbitar som jag gömde i barken på trädet hon satt uppbunden vid. Det gör henne sysselsatt en lång stund och motverkar förhoppningsvis en massa gnäll och pip under uppbindningen. Värt att testa iaf efter min mening.

Ja, lite trötta var vi allt allihopa efter söndagens alla aktiviteter så måndag morgon tog vi det lugnt hemma. Lite senare på dagen blev det en skogspromand och på kvällen var jag i ridhuset med Happy.
Det var svinkallt och riktigt mannfall bland träningskompisarna. Endast fyra kom så det var väldigt gott om plats för oss att träna.
Happy fick jobba med linförighet, position i halter och starter (i kortkoppel), hopp, apportering, platsliggning, förberedelser för framf.gående, sitt från gång och budföring.
Som avslutning på träningskvällen bjöds vi tvåfotade på fika av Magnus, en jättesmarrig chokladtårta smiley.

I tisdags hade jag en pyton dag med huvudvärk och förkylning. Valde att åka iväg och promenera med hundarna där de kunde springa lösa hela tiden, orkade inte tanken på att hålla i ett koppel ens.
Huvudvärken ville inte ge med sig till trots för att jag tog mina starkaste tabletter så jag blev tvungen att lämna återbus till spanskan också. Tråkigt för den missar jag inte gärna.

Onsdag och torsdag var det träning på klubben och vi har tränat både lydnad och uppletande. I går torsdag fick även Leo träna lite på plan, han bara drog ut mig där så jag hade inget att välja på. Han är så söt den stora björnen när han hoppar och studsar och gör sina holländarpiruetter. Då syns det verkligen inte att han strax är 9 år.

Nu väntar jag bara på våren! Lite extra väntar jag för att på våren brukar nämligen Ceke och matte komma uppåt våra trakter smiley. Då kan vi träffas och ha trevligt en stund och jag ser alltid fram emot detta. Ja, så nu vet ni det… hi-hi.

Avslutar med några bilder som vanligt. Klicka på dom om du vill se de lite större.

På den sista bilden där Leo gäspar passar nog texten, “blir hon aldrig färdig med fotandet?”.

Önskar er alla en trevlig helg och till de som är sjuka vill jag bara säga “krya på er”!
Skickar även några extra “krya på er tankar” till hundar i familj- och kompiskretsen som just nu inte mår så bra. Jag hoppas på det bästa för er alla.