Äntligen är det vår! Eller?
När jag tittar ut så ser jag fortfarande snö men snart, snart kommer den försvinna. I går eftermiddag var det så skönt ute, sol och ljumma vindar, jag bara njöt!
I dag är en annan dag. Mulet, dimmigt och disigt. Hoppas det inte är så i “Kollen” (Holmenkollen) i morgon när jag skall se herrstafetten “live” smiley.

Förra helgen var en härlig hundhelg. På lördag var Happy och jag på klubben och tränade upplet och lydnad tillsammans med kompisar.
Började minska synretningen på uppletet för Happy men då dök en annan frågeställning upp, hon fattande inte riktigt att det fanns två grejer i samma ruta. Hon hade ju redan hittat den, tyckte hon. Med ny synretning så tog hon även nr två och det är bara att jobba på. Har ju inte kört så många gånger och vinteruppehållet har varit långt så hon får få lite tid på sig.

Lydnadsplan var rätt hal denna dag så jag fick behålla broddarna på för att kunna vistas där ute. Blir ju även lite svårt att träna några fart eller hoppmoment i sån halka så träningen anpassades efter detta. Det blev platsliggning i grupp, kontakt vid halt och starter, gripande av apport och sitt plus ligg.

Denna lilla pärla älskar vi!
Evas valp Vizzla bara växer så det knakar och man måste ju passa på att fota henne ibland. Snart är hon ju stor!

Gillar leksaker.

Vizzla är som Bambi på hal is.

Söndag förmiddag blev det en runda i skogen med alla tre “busarna”. Jag hade broddar på och klarade mig bra men hundarna hade det besvärligt till och från. Ja inte Happy då som är ung, men de två lite äldre som inte är lika smidiga längre . I stället för att glida fram fick vi pulsa i lite djupare snö men det är ju å andra sidan bra träning för oss alla smiley.

Söndag eftermiddag var det dags för rapportträning med Happy. Vi samlades ett gäng på 6 hundar, med bara Happy som nybörjare, uppe vid Spårvägen.
Grundsträckan var strax under 300 meter och gick från “A” runt en kurva och uppför en backe till “B”.
Happy gick denna dag två sträckor och gjorde det jättefint. Sträcka två skickade jag henne “på rulle” efter Chip så hon skulle se en annan hund gå iväg före.
Det var full fart från start och hon sprang lätt till trots för att det gick uppför. Birger berättade sen att hon inte ens verkade trött efter att hon kom in på “B”. Ja, det ser verkligen ut att hon gillar denna träningsform och kanske har vi nu fått en hund för lite högre klasser i rapport smiley.
När de andra hundarna sprang sträcka tre och fyra (och en nr fem) så fick Happy stationsträna. Det är nyttigt att lära sig vara med och bindas upp på alla olika ställen efter sträckan.
Happy avslutade sin träning med att Birger skickade henne till mig under sista delen av tillbakavägen. Hon kom så snabbt nedför backen att det var svårt att hålla sig på benen. Kul med en motiverad hund!
Självklart avslutades eftermiddagen med grillning och trevlig samvaro kring elden.

Måndag var en helt vanlig dag. Skogspromenad på förmiddagen och ridhusträning på kvällen. Happy var som vanligt på hugget och det är riktigt kul att träna med henne. Ibland är hon ju lite okoncentrerad men det gör inte så mycket, hon är ju fortfarande ung. Svårast att koncentrera sig har hon när någon gör saker med mkt fart och vid lek. Hon vill ju så gärna vara med – kamplekar är en stor favorit!
Jag hade med en ny bitstock åt henne och den var uppskattad. Ja, så mycket att blodvite uppstod då jag hade ett finger på fel plats. Ont gjorde det för bettet kom precis vid en led… men jag höll god min och Happy lekte glatt med bitstocken. Tur att det finns första hjälpen skåp i ridhuset smiley.

Tisdag blev det en tidig promenad i skogen för jag var tvungen att åka in till stan en sväng under förmiddagen.

Leo tar det lugnt i väntan på matte.

Under eftermiddagen tränade jag lite bakdelskontroll med Happy inne. Bytte från pall till bok och fick backa lite i svårighet till att börja med. Först en fot på boken, sedan båda fötterna osv. Hon kopplade rätt snabbt igen så vi avslutade sedan med jackpot när hon glatt flyttade bakbenen runt boken åt det håll jag ville. Det blev först godis sedan lek som belöning och det är leken som uppskattas mest, det syns lång väg.

I går onsdag blev det promenad på gärdena härikring på dagen och sedan på eftermiddagen åkte Happy och jag till klubben.
Tillsammans med Anna och Per tränade vi upplet igen och denna dag uppstod lite svårighet med att få in, speciellt det första, föremålet. Happy fick välja grej och den skulle hon bara behålla tyckte hon. Men med lite lock och pock kom hon in och vi bytte med godis.

Just detta att vilja behålla föremålet har jag även varit igenom med Vega så jag vet att det kommer lösa sig. Hon måste bara lära sig att hon bara behöver lämna det för en stund och att det inte är så att jag behåller det för mig själv,för alltid. Mycket bytalek blir det nu framöver.
Positivt med Happy är att hon sällan ger upp. Hon letar och letar och vill så gärna hitta och ha föremålen. Jag tänker inte gå i fällan att kräva för mycket för tidigt, det gjorde jag med hennes pappa och fick sedan sota för det. Dumma mig smiley.

Det blev en kort vistelse ute på plan oxå med platsliggning och lite positioner under halt och i starter. Per och jag hjälptes åt med budföring på Ida och Happy men det körde vi ute i snön för att undvika skador om de skulle halka.
Happy fick en lite lätt hjärnsläpp när hon skulle springa till Per men han löste det med att ta fram en leksak åt henne och problemet löstes.
Jag får nog noga tänka igenom de olika signalerna jag skall ha när vi påbörjar olika moment. Det är kanske inte så lätt att hålla isär allt, speciellt nu när hon fortfarande är rätt ung och “grön”. I vissa moment ingår skynke och man skall leta. I andra ingår skynke och man skall springa snabb. I andra skall man springa snabbt på samma kommando men har inget skynke… Är det konstigt en virrpanna får svårt???


Platsliggning med mina tre. Från vänster Leo, Happy och Vega.


Happy ger sig på pappa Leo.


Våran stora källa till skratt och glädje, Happy. En härlig ung dam med en underbar attityd till allt vi företar oss.

Ja, detta var allt för i dag. Nu skall vi ut på promenad och sedan skall jag packa inför resan “hem”. Jag måste ha nytt pass och det får jag endast på ambassaden i Stockholm eller Köpenhamn eller på något norskt poliskontor. Så nu passar smiley jag på och kombinerar det med att titta på herrarnas stafett i Holmenkollen i morgon. Undrar vilken flagga jag skall ta med? Det kan väl vi undra på oxå… hi-hi!