Ja, det är faktiskt så att det är mina hundar som gör mig varm i (eller heter det om på svenska?) hjärtat. Även om dom inte alltid gör precis som jag säger smiley så ville jag dom inte vara förutan. Ja, det gäller inte bara de hundar som bor här hos mig utan alla jag har haft “under mina vingar” under någon period av deras liv. Jag tänker på dom så ofta och hoppas alla som har förmånen att leva med dom uppskattar det. Förresten , det vet jag ju att dom gör!

Vad som fått mig att skriva detta just i dag är att jag blev nästan lite gråtfärdig/rörd på väg hem från träning med Happy i dag. Vi hade varit på Skara BK tillsammans med Anna och Britt-Marie och tränat lydnad och jag bara kände att “wow”, vilken vecka det har varit för oss. Happy ställer upp på det mesta, hon jobbar med en härlig positiv attityd och gör framsteg dag för dag.

I måndags i ridhuset började det bra. Vi tränade en stund och allt kändes bra men sen tror jag både Happy och jag blev trötta rent psykiskt. Jag räknade först till 120 smiley för att sedan ta en time out. Under tiden vi lugnade ner oss, tittade vi på Anna och Amigo som utställningstränade. Tillsammans med Per kom vi med tips och beröm när det såg riktigt bra ut. Och Amigo, han gillade att vara i centrum, ingen tvekan om det!
Efter en paus tog jag tag i träningen igen och nu funkade det kanon hela tiden. Hum, det kanske var matte som inte riktigt va på hugget? Fy för att skylla på hunden smiley.
Ridhussäsongen avslutades med lite fransk chokladtårta (som jag hade med mig) till fikat. Vi var inte så många där denna kväll så det blev desto mer tårta på oss.

I onsdags var jag som vanligt på klubben med Happy på kvällen. Det blev inget skjutet men vi la en vanlig plats istället. Jag skynder långsamt med platsen, så än så länge håller jag mig 5-10 meter ifrån Happy. Hon brukar få ligga 1 till 3 minuter och sen nöjer jag mig med det. Hittils har det funkat bra och hon verkar trygg oberoende av vilken hund som ligger bredvid. Fin början!

Det blev en del hel annat tränat också så som ff, linf, hålla apport, inkallning och början på kryp. Lägger även en del tid på att få henne att inte vara så “rädd” för att lämna ifrån sig leksaker (bollar, kamptrasor, ja you name it), byter med allt möjligt, och “tar” inget utan byter istället. Behöver nog jobba en hel del med detta så jag får in uppletandeföremålen utan bekymmer i framtiden.
Självklart fick hon även busa med sin kompiz Vizzla, det är alltid lika uppskattat! Ja, några andra hundar blev det också att hälsa på för det var rena invaderingen på klubben denna kväll. Är det vårkänslorna som får alla att kommer “ut” tro? Underbart att se så många träningssugna är det i vilket fall som helst!

I dag var vi, som jag berättade, i Skara och tränade. Efter en rastningsrunda så la vi Happy, Amigo och Smilla plats. Därefter körde jag tävlingsmässigt igenom ettans lydnad med Anna/Amigo och Britt-Marie/Smilla. Dags att ta tag i detta med kommendering inför tävlingsstart för deras del.
Medan Anna körde igenom elitlydnaden med B-M och Jeffie så tränade Happy och jag också ute på plan. Efter en stunds uppvärmening med ff och linf så tränade vi lite på deras “bebisstege”. Ja, det är en ganska låg stege som har en planka uppepå istället för steg. Perfekt början när man är själv.
Happy tyckte det var spännande med stegen och jag fick hålla igen för att hon skulle gå ordentligt uppför och nedför där det bara var stegpinnar. Men kul var det!
Har börjat jobba lite med “stjärt in” nu och hoppas vi även skall få snygga väntersvängar så småningom. Återkommer med rapport om det!

Nu har Happy även mognat så vi kan köra inkallningar från sitt utan att hon tjuvar. Kör inga avslut utan bara sitt kvar plus spring i följd. Självklart kallar jag inte alltid in heller smiley.
Happy och jag avslutade med några av agilitybanans hinder så som t.ex tunneln och A-hindret, en kul lek tyckte Happy.
Kaffet och den trevliga praten med Anna och B-M avslutade vistelsen på Skara BK för denna gång. Vilken tur att man har sånna träningskamrater!!!

Eftermiddagen kom med regn men det hindrade inte oss ifrån att ta en sväng i skogen. Leo var jättebusig och brottades med Happy flera gånger. På hemvägen försökte han också springa ifrån henne men se det, det gick inte.

Nu kommer det nog dröja några dagar innan nästa uppdatering. Det är instr. möte på klubben på lördag förmiddag. Därefter måste Lotta och jag gå igenom våra planer för valpkursen som startar på måndag.
Lördag eftermiddag skall ägnas åt MH banbygge och sedan på söndag är det att figga för de åtta hundarna som skall beskrivas. Skall under helgen även försöka göra färdigt mina spanskaläxor inför lektionerna nästa vecka och måndag då är det ju valpkursen.

Ja, måndag är även en STOR födelsedag! Då fyller kennelns första valpkull 9 år och det är ingen vilken kull som helst smiley. Det är “stjärn-kullen” där samtliga hundar har namn efter stjärnor. Hoppas ni alla får en underbar födelsedag och låt gärna era ägare ta ett kort på firandet och maila mig. Jag lovar att pussa alla bilder smiley.

Avslutar dagens inlägg med lite bilder!

Happy under en lugn stund bland snödropparna.


Happy i sitt esse, med en kruka i munnen och vatten som sprutar.


Leo nöjer sig med att titta, just nu iaf.


Hum, undrar hur den plasten smakar?


Undrar vad hon har gjort för att reta upp farsan smiley.

Ha det gott!