Ja, dagarna är fulla av aktiviteter. Ibland känns det nästan som om jag har tagit på mig lite för mycket men det blir så ibland. Bara man lyckas rida ut stormen så blir det mesta bra till slut.

Jag börjar med ett foto från födelsedagskalaset för Leo och Vega förra måndagen.
Det är från vänster Happy, Leo och Vega som sitter på var sin stol.

Som ni ser så har alla fått ben och present som ligger framför dom på bordet. Happy har även tagit sig friheten att lägga arm…jag menar tassarna på bordet, bustjej! När fotograferandet var över tog det inte många sekunder förrän leksakerna försvann från bordet. Benen kom visst i andra hand denna gång.

Födelsedagen firades sedan med promenad och en massa lek i trädgården. Nya leksaker uppskattas alltid, det spelar ingen roll om man är 9 månader eller 9 år

Leo jagar Happy!

Magnus och Vega leker.

Vega och Leo vaktar sina leksaker för bakom hörnet lurar en “tjuv”!

Äntligen lite vila för nu har matte tagit med sig Happy 🙂

Under måndagkvällen startade valpkursen Lotta och jag håller i på Götene BK så födelsedagshundarna kunde vila upp sig i lugn och ro hemma.

Valpkurs betyder vår och vi fick en härlig start med rätt varmt och fint väder. 20 stycken valpar upp till 6 månader av massa olika raser och blandingar med ägare mötte upp och två timmar bara flög iväg. Med på kursen finns en ras som är helt ny för oss, American Wolfdog. Skall bli spännande att följa denna hunds utveckling mot unghund och sedan även vuxen.

Tisdag skulle jag varit i Skara och tränad lydnad vid 10 men det glömde jag helt bort. Hade så ont i huvudet och kroppen efter några dagars intensiv aktivitet så inte ens hjärnan funkade som den skulle. Skönt med förstående kompisar i dessa lägen

Tisdagskvällen spenderades som valigt med näsan i en spansk bok. Undrar om grammatiken någonsin skall fastna i min teflonhjärna? Jag ger iaf inte upp än!

Onsdag blev det först promenad för alla tre hundarna hemma i Göttorp och därefter spårning med Happy på kvällen. Lade ett skogsspår med 6 apporter och ungefär 400 meter långt. Hon har fortfarande lite bråttom men med Machselen på så känner jag att jag har kontroll ändå. Det är bara att luta sig bakåt och hänga med i linan när hon formligen släpar mig fram i spåret. De första ca 300 metrarna gick jättefint men de sista hundra ungefär kände jag att hon började bli lite trött. Än så länge räcker inte näskonditionen till för mer än ca 300 m så det får vi jobba på. Men det är ju ingen brådska, hon är ung och likaså är året!

I torsdags skulle det var en ledig kväll för mig men så blev det inte. En instruktör var sjuk och hade feber så jag hoppade in för henne när det skulle tränas ute på plan. Det var en lite och trevlig lydnadskurs där alla 7 var tävlingsintresserade så tiden formligen bara flög iväg. Underbart med motiverade deltagare men pigga, glada hundar!

Fredag blev det äntligen “ledigt” under kvällen. Det var urskönt att bara krypa upp i soffa och njuta. Tänk vad man värdesätter en sån kväll när den inte kommer för ofta.. hi-hi.

Lördag morgon bar det iväg till klubben igen. Dags årets rapporttävling och det blev en mycket “liten” tävling. Fem var det från början för att sedan minineras till tre tävlande. På tävlingsdagen var det oxå en som inte kom så plötsligt var det bara två, en lägrehund och en elithund.
Under tävlingens gång passade jag på att ha Happy ute under samtliga skott. Hon tittade på att husse skjöt på budföringen och att Per skjöt på platsen. Inget speciellt med det alls tyckte hon, det är ju bara matte som har varit (se det du Anna) nojjig.

Det blev en hel del väntetid medans hundarna var ute och sprang i skogen så Eva och jag hade kul med Vizzla under tiden. Först låg jag som slut på ett spår och därefter tog jag lite foton på henne när hon lekte. Hon är ju bara SÅ charmig, eller hur?

När rapporttävlingen var slut så drog vi iväg till skogen ihop med Brabro och Ingemar för rapportträning. Med var också Roger med pistol då det skulle tränas skott på sträckan.
Hundarna fick springa en grundsträcka tre gånger och sedan en förlängning efter det. Skotten skulle skjutas på Baltos grundsträckor medan vi inte skjöt när Happy sprang. Dock var skytten nära stationerna så hon fick ju Baltos skott som träning vid samtliga stationsuppehåll.
Alla skick gick jättefint och Happy tittade inte ens åt skyttens håll när hon passerade honom. Hon är fokucerad och målmedveten och springer i full fart mellan oss och det riktigt lyser glädje om henne.

Träningspasset avslutades med platsliggning med skott på klubben men jag brydde mig inte ens om att ta ut Happy ur bilen. Hon låg där med luckan öppen och vilade, trött efter en lång dag på klubben och i skogen.
Vi tvåbenta avslutade som vanligt med korvgrillning i solen

Söndag blev en “städdag” hemma i trädgården.

I hela 5 timmar slet jag med räfsan och inte blev jag helt klar ändå. Till min hjälp hade jag Magnus som körde iväg lövet på kärran och så några hundar då.
Ja, de kanske stjälpte mer än de hjälpte….

Här hjälps de åt med att bära iväg en balja.

Det är visst inte bara löv i den kärran….

Vega tycker Happy är liiite larvig

Skall vi inte åka snart?

Efter en lång dag i trädgården blev det sedan en väldigt tyst kväll för oss. Både Birger och Magnus lämnade “gården”, en för jobb och en för jakt, så det blev bara hundarna och mig kvar hemma. Vi tog tillfället i akt och hoppade till kojs tidigt, skönt med en lång natts vila efter den hektiska gångna veckan.

Måndag förmiddag for först Magnus och jag mot Hjo för att lämna bilen på verkstad för att sedan i ilfart bege oss hemåt. Slängde i oss snabbföda och packade in Happy i reservbilen (utan hundbur) för att åka till veterinären. Det var nu dags för Happy att ta sitt rabiesblodprov.
Det gjorde vi hos Eva-Lena och med hjälp av Magnus så gick det rätt smidigt. Happy gillar inget vidare att bli fasthållen så där får vi nog ta oss i kragen och träna lite. Men med lite muskelstyrka funkar ju alltsmiley. Skämt åsido så var hon lugn när hon väl förstod vad som gällde, att ligga på bordet medan hon blev stucken i benet…

Måndag kväll var det igen dags för valpkurs och tiden den bara flög iväg. Vi hann med både promenad, lite träning på plan och även teori om och visning av djurvård inne i klubbstugan. Monica var så snäll och lånade ut ett trimbord så alla som ville kunde passa på att bordträna sin valp. Tack för snälla klubbkompisar och kursdeltagare!
Under tiden jag hade kurs fick Happy ta det lugnt i bilen. Jag var lite orolig för att hon skulle hitta på bus men det gick mycket bättre än väntat. Hon uppehöll sig mestadels i baksätet tittande på alla kompisar som passerade. Och förstörde inget!!!

I tisdags var vi en liten sväng i Skara och gjorde Anna sällskap under lydnadsträningen. Ja, vi tränade ju också självklart och Happy var väldigt duktig på att hålla sig hos mig. Hon var lös hela tiden och stack inte en enda gång till vare sig Kiwi eller Amigo när de tränade. Lite okoncentrerad är hon ju ibland för minnet är rätt gott men lite kort. Men vi jobbar på saken!

Ja det var ungefär vad vi har hunnit med under några dagar. Inte riktigt allt då för i går kväll var jag ju på spanskan oxå. Det var terminsavslutning med en del gruppen men vi är tre stycken som fortfarande har två gånger kvar. Även om det är jättekul med spanskan så behöver jag nog en liten paus från pluggandet nu. Hjärnan behöver suga åt sig och bearbeta det jag har stoppat i den. Och tänk om det sedan även fastnar något av det… jippi!!!

Nu säger jag tack och adjö för i dag. Skall ta mig ut i skogen en sväng med de fyrfotade och sedan ladda för lite träning med Happy plus instruktörsmöte på klubben i kväll. På återseende (menar återläsande smiley)!