Ja, nu har vi avklarat ännu en födelsedag. Och ingen vilken födelsedag som helst utan Happys 1-års dag , otroligt hur fort tiden går!

I måndags, den 18:e, var det dags att samlas kring tårta och paket. “Tårta” fick bli tre små istället för en stor, har dålig erfarenhet när det gäller att “dela” på saker bland mina hundar. För några år sedan när Yoba fyllde nio så tog hon nämligen hela tårtan i ett enda nafs och Leo och Vega blev helt utan smiley.

Tårtorna ser lite “mysko” ut men smakade nog gott.

Vega lät sig väl smaka, som alltid!

Det kanske syns att det är första gången Happy äter tårta smiley.

Presenter ville ju damen också ha och det blev “korvar på snöre” (hon har förstört sina gamla) och en “svanshund”. Hon gillade dom så mycket att det var svårt att lämna dom hemma när vi skulle på promenad.

Bortsett från att äta tårta och öppna paket så har vi även hunnit med en hel del träning. Lydnad, spår och rapport, både på hemmaplan och “bortaplan”. Och så självklart massor av lek!
I söndags var jag i Mariestad och tittade på deras elitspårtävling tillsammans med Happy. Eva var också där med Vizzla så våra två randiga lekte och busade mest hela tiden. Ja, lite nytta gjorde jag faktiskt – lade en plats tillsammans med mest okända hundar. Annars var det bara promenader (med skott) och bus.

Som på den här bilden!

På eftermiddagen körde Birger och jag en kortisrapport hemma i Göttorpskogen. Happy var faktiskt lite trött efter Mariestadsvistelsen, och det var rätt varmt, så vi nöjde oss med två sträckor. Istället var det rätt det “stökig” terräng så hon fick verkligen hålla ordning på benen.

Här är hon på väg mot matte på A-station.

Happy är fokuserad.

I tisdags blev det både lydnadsträning, spårning och sedan “bara vara träning” på klubben. I spåret hade jag denna gång 6 pinnar plus slut och denna gången orkade hon hela vägen till slutet. Hade ett litet tappt men hon ringade i en vinkel och fortsatte sen utan problem. Skönt, för jag undrade hur det skulle påverka att hon hade sett en älg jag skrämde upp när jag lade spåret.
Under “bara vara” tiden på klubben satt vi och tittade på kvällens kursaktiviteter. Det var rallylydnad, agility och “kontaktkurs” och även skjutning på skjutbanan bredvid klubben. Jättefin träning för Happy som passade på att pussa både på några trevliga tjejer och sin favvo Cane Corso “Åke” smiley.

I onsdags var det födelsedag på Happy Workmate’s hundar igen!
Denna gång var det c-kullen som fyllde 5 år. Ja, det är redan fem år sedan Vega fick sin första och enda kull. Hennes förstfödde var en av de gula tikarna, Cindy. En rejäl klump som kom till världen med bakdelen först. Efter henne kom det en gul tik till och sedan fem stycken randiga pojkar.
I dag är det tyvärr var fem stycken kvar i livet av dessa 7. Ozzy (Chaos) var tvungen att avlivas i sviterna efter huggormsbett och nu i november Cassie pga “gummikäke”. Två stycken underbara hundar som fick sluta sina liv så alldeles för tidigt.

För mina hundar blev det under onsdag en lång skogspromenad och på kvällen fick Happy följa med en sväng till klubben. Det blev dock mest att ligga i bilen för henne för jag var domarskrivare under KM i lydnad. En härlig kväll i strålande solsken och många duktiga ekipage på plan. Kan det bli bättre? Nej, tveksamt!

Torsdag eftermiddag var det rapportträning igen. Det var endast tre hundar, Balto, Chip och Happy men perfekt för att träna lite längre liggtider. Sträckan var inte heller så enkel, utanför stigar och väldigt tungt och mjukt underlag.
De gick alla tre sträckor och Happy var riktigt trött på slutet. Men hon gav det hon hade och fixade både långa liggtider och förlängningar utan att för den skull springa sakta. Det är gott virke i den halvdanska tjejen smiley.
Avslutade träningen med lite fika i skogen och en Happy som för en gångs skull låg ner bredvid oss… nog var hon trött alltid!

I dag har Happy och jag varit på Skara BK för att titta på lydnadstävlingen där. Två Göteneekipage deltog och Anna och Amigo vann lydnadsklass 1 i sin debut. 182 poäng och det till trots för platsstrul bland grannhundarna – bra jobbat Anna!
Happy var med ute hela tiden och det funkar så bra att ha henne med sig. Självklart finns det fortfarande några hundar hon tycker är lite läskiga men det blir bättre och bättre det också. När hon tycker det blir lite långtråkigt hoppar hon upp på mig, krafsar (minst sägt) på min ficka och vill ha sin boll. Att hon sedan i bland hoppar upp på både bänkar och bord i ett obevakad ögonblick ja det är en annan historia smiley.

Här är en bild på “gamlingarna” som fortfarande inte är för gamla för lite bus!

Ja, det har varit några tuffa veckor rent psykiskt nu. Inte bara det med Quai utan också för att en av mina nära vänner i Holland är obotligt sjuk. Det är jobbigt att man inget kan göra för att hjälpa annat än att finnas där i tanken och ordet.

Avslutar för i dag med att önska er alla en fortsatt riktig “Glad Påsk” och njut av dagen i dag för ingen vet om det finns en morgondag smiley.