Ja, denna veckan har gått i träningen tecken. Det har blivit mycket träning hos både sjukgymnast och hemma för min egen del, och självklart har jag tränat hund. Det har inte bara varit träning utan även en massa härliga promenader plus lek och bus. Leo och Vega har “hjälpt” Magnus med bevattning, tror nog det blev mest en massa bus.

I lördags tränade Birger och jag rapport med Happy själva. Vi hittade en sträcka inte så långt ifrån klubben där vi körde fyra sträckor. Det mesta gick fint men något hände vi tredje skicket. En ödla/kopparorm ilande över starten precis i det Birger skulle skicka Happy. Birger väntade tills ödlan hade passerat, skickade Happy varpå hon försvann. När Birger började packa ryggsäcken så upptäckte han att Happy var tillbaka. Hon sprang omkring och letade efter ödlan smiley. Troligen var det så att hon inte alls hade släppt ödlans framfart utan kom plötsligt på att shit, “den glömde jag kolla”, och så vände hon tillbaks.
Vi löste detta bekymmer med att jag gick tillbaka och visade mig (på långt håll utan att vare sig säga eller göra något). När Birger sen skickade Happy gick hon som ett skott igen. På fjerde sträckan bestämde vi att Birger skulle gå tillbaks till B och ta emot Happy där för att avsluta med en lite lättare sträcka.
Allt som allt blev det en fin träning. Hon fick problem, det löstes, hon sprang snabbt, det sköts hela tiden på skytteklubben för de hade tävling och solen gassade. Allt detta fixade den lilla damen med härlig attityd.
Jag hade med mig kameran i ryggsäcken och tog några bilder på Happy under träningen.

Först, Birger och Happy beger sig iväg från A till B-station.

Happy kommer mot matte på väg från B till A.

Happy uppbunden på A station, väntar på att få gå till husse på C.

Senare på lördagen blev det bad på Happy. Hun hade hittat hjortarnas “sovplats” i våran trädgård och hade varit där och rullat sig. Fy vad hon stank skit och en hel del fästingar kröp det i hennes päls också. Efter en sväng i duschen och shamponering med minkoljeshampo kom det ut en tanig, nästan pälslös “hyena” smiley.
Så här såg hon ut då med det som var kvar av päls efter badet.

Efter söndagens visit på utställningen i Lidköping blev det bara skogspromenad med hundarna. Lika bra det för solen stekte och ffa Leo och Vega tycker värmen är lite jobbig så här på ålderns höst. Happy däremot verkar inte bekymra sig nämnvärt över en lång tunga och flåsande andning smiley.

På måndag var det spårning på schemat för valpkursen och det blev en rätt lång eftermiddag och kväll. Det är ju inte bara att kliva ut i skogen med nästan 20 valpar med hussar och mattar, man måste ju förbereda lite oxå. Men kurskvällen var lyckad och jag tror väldigt många blev sporrade att förtsätta att spåra med sina hundar. Det är så härligt med dessa entusiastiska valpar och förare, man njuter av att få öppna deras ögon och visa vad deras unga hundar är kapabla att göra.

I tisdags var Happy och jag i Vinniga och var med på lydnadsträningen där. Det blev lite ff och inkallning för Happy men mest blev det träning för matte. Behöver jobba bort det här med att bli nervös och stel inför kommendering!!!! Ja, Happy behöver också kommenderingsträning så vi sitter i samma båt hon och jag.
Efter träningen blev vi bjudna på fika av Britt i anledning Älmers “excellent” på söndagens utställning. Tack!!

I går onsdag var jag åter igen en sväng på klubben. Blev en rastrunda med Magnus och Britt-Marie plus platsliggning och lite lydnadsträning. På platsen låg Happy fint och lugnt i två minuter med bollen som extern belöning. Jag stod inte så långt ifrån som man skall göra i “ettan” men det kommer. Vill ju ha en “säker” platsliggning och då gäller det att skynda långsamt med lilla duracell.

Nu är det inte länge tills vi styr kosan mot Köpenhamn och helgens kennelträff. Skall blir så kul att äntligen få träffa Happys syskon och Leos valpar igen – ja de är ju inga valpar längre men ändå. Att få träffa fåren och prova på vallningen blir säkert också en höjdare, rapport kommer sen!
Leo och Vega kommer stanna hemma med Magnus, tycker det är lite för lång resa och blir för mycket tid i bilen för “gamlingarna”. De kommer må prima under Magnus omvårdnad, det är jag säker på.

Återkommer nästa vecka och förhoppningsvis med många foton från helgen.