Ja, just nu är jag bara ledsen, ledsen… Vega är sjuk!
Har en stund tyckt att hon inte riktigt har varit sig likt, det har påminnt lite om när hon i höstas hade borrelia. Efter att ha diskuterad det med en vän som är veterinär bestämde jag mig för att boka tid på nyöppnade Skara Djursjukhus för genomgång och provtagning. Även om namnet och ägaren är nya till djursjukhuset är stället och personalen de samma “gamla goa” som jag tidigare har använt. Många jobbade där redan när jag var anställd innan min olycka. Det var även här hennes gamla blodprov togs och resultaten skulle därför kunna jämföras.

Inför veterinärbesöket tillkom ett par symptom som var “nya”, bl.a. kräktes hon vid några tillfällen upp osmält mat många timmar efter senaste målet. När Vega sedan inte åt upp sin mat ringde jag direkt och beställde tid. När Vega inte äter ordentligt är något väldigt fel!

Så i fredags vid halv två fick vi komma in på ett undersökningsrum och efter lite prat med Annika så var det dags för Anders att undersöka Vega. Han var mycket noggrann och hittade direkt en massa stora lymfkörtlarsmiley Det bestämdes att gå vidare med blodprov och även ultraljud för att kolla lite i buken.
Ja, det var inte en så trevlig syn. T.o.m. jag som lekman såg många förstorade lymfkörtlar som låg som ett pärlband. Inte bra.

Annars så hittades inget onormalt och det bestämdes att jag skulle åka hem med Vega och invänta blodprovsvar som skulle komma precis innan stängning.
Tiden jag väntade på att Anders skulle ringa var lång. Jag kände på mig att det inte skulle vara så positivt och förberedde mig på det värsta.

Ja, det blev det värsta. Blodproven visade på omogna “konstiga” vita blodkroppar. Och den nästan helt säkra diagnosen löd “lymfom” smiley. Jag blev (för en gångs skull) helt stum. Inte kunde våran lilla goa Vega som vi trodde hade borrelia vara dödligt sjuk??? Nej, jag kan fortfarande inte fatta det!
Så nu i morgon skall vi göra ett prov på en lymfkörtel för att få klarhet i den sista osäkra procenten och därefter bestämma vad vi skall göra. Det verkar vara alldeles för mycket för att det skall gå att behandla med cellgifter.
Men efter i morgon kommer jag kanske veta mer och jag hoppas fortfarande på ett mirakel, att någon skall ha fel och att vi kan få lite extra tid med Vega.

Bilden här under är på en frisk och kry Vega!

Vad annars som har hänt orkar jag inte gå så noga inpå just nu. Lite kortfattat så var vi ju i Danmark på kennelträff och det var väldigt trevligt!
Happy och vi umgicks både med uppfödare, syskon och deras ägare och höjdpunkten var besöket hos Anne och fåren. Bilder från både fårbesöket och hundlek kan du se på hemsidan under “Bilder” -> “Webbgallerier”, titta och njut av alla fina randiga smiley.

Jag har även varit på Hollandsresa igen, så nu är Blaze parad med Warro och vi väntar med spänning på ultraljud. Hoppas verkligen det blir valpar for hundarna var så goa ihop. Efter den långa resan hann vi inte mer än komma ur bilen och packa upp och innan en timme var första parningen en realitet. Bra jobbat det Blazansmiley

Vi kom ner till Holland sent natten mot onsdag och tidigt lördag morgon bar det av hemåt igen. Blaze och Warro hade parat sig tre gånger, alla med runt 30 min hängning. Blirder från Hollandsresan kommer senare i ett webbalbum.

På tisdag skall Happy och jag till Sandhem för att vara med på en “prova-på” kurs hos Skaraborgs Aktiva vallare. Jag fick verkligen blodad tand mht vallningen och hoppas vi skall komma med på en “riktig” nybörjarkurs så småningom. Kan ju vara lite svårare för oss som inte har de “vanligaste” vallhundsraserna smiley.

Avslutar med ett par bilder på Happy tagna dagen efter att jag kom hem från Holland. Då var vi i Mullsjö för att träna rapport med “vårat” gäng som var på träningshelg där. Pga min resa så fick vi nöja oss med en dag men allt är bättre än inget.

Här är Happy på a-station innan hon skall gå iväg till B med husse.

Ja, jag hade tänkt lägga upp någon mer bild men det börjar strula så jag ger upp. det är inte dagen idag för krångel, det räcker med alla tårar som ständigt rinner nerför kinderna. Nu vill jag ha goda nyheter!!!!