Ja, denna veckan har det varit “oroligt” i luften. Regnet har tidvis bara vräkt ner och åskan har mullrat ordentligt. Jag som ju är lite åskrädd smiley har väldigt svårt att sova och två nätter i rad blev det minimalt med sömn. För att jag skall slippa att höra ljudet och se blixtrarna så måste jag ha stängda fönster och fördragna gardiner och det är ingen hit nu i det kvava vädret. Fysj vad svettigt det blir!
Tur att inte Magnus och hundarna är som mig smiley, de sussar och sover gott.

Happy och jag jobbar på med både lydnad, spår och vallning. Har varit både i Klämmestorp och hos Britt-Marie för vallning och i fredags kände jag mig verkligen nöjd på slutet.
Början var inge vidare den dagen, hon var riktigt i gasen. Testade att använda en “flärp” för att få ut avståndet till fåren men det fick motsatt effekt på henne. Hon tände till och kastade sig över “flärpen” och dödade den. Flärpen är en hemgjord “ruska” av byggplast med långa “armar” man kan ruska med. Ja, jag borde ju ha fattat innan att hon skulle älska den när den fanns precis framför näsan på henne.
I stället för att fortsätta med en upphetsad oregerlig hund bestämde vi oss för att ändra taktik.

Fåren flyttades till ett hörn i hagen och Happy fick träna sidoförflyttningar med nedläggning. När det funkade fint åt båda hållen så fick hon även avancera mot fåren men i sakta, sakta fart. Körde korta sträckor med flera nedläggningar. Linan var fäst i halsbandet med fick släpa i marken och jag håll inte ens i den smiley. Jippi!
Avslutade dagens två pass när hon gick som bäst och hoppas det finns kvar lite även på tisdag. Då är det dags för resa till Klämmestorp igen.

I går var jag på klubben och båda hundarna fick följa med. Happy fick jobba med lydnad, platsliggning, pinnstig och lite skotträning. Leo han nöjde sig med promenad med favvotjejen Jazzy. Han var så nöjd gubben när han traskade iväg bredvid sin “tjej” och slapp duracell-Happy för en liten stund. Ja, han älskar verkligen Happy men inbland kan det nog vara skönt med lite ledigt oxå…

Nej, nu orkar jag inte mer för i dag. Det finns en massa planer för dagen så jag får nog verkligen komma igång. Om tre dagar börjar rasklubbens sommarläger och Happy och jag styr kosan mot Filipstad. Leo får stanna hemma med husse som kommer hem lagom tills vi åker – logistik på familjenivå!

Lite bilder kan jag väl bjuda på som avslut.

Happy simmar i Vänern.

Är det Hoppy eller Happy hon borde heta?

Men hon kan faktiskt ligga still också smiley.

På återseende, troligen inte förrän efter RHH lägret.