Senaste veckan har det varit aktiviteter av varierande slag, olika nästan varje dag faktiskt.
För att ta det kronologiskt smiley så börjar jag med förra tisdagen och Happys spår på gärde. Ett ca 350 m långt spår med 4 apporter, inga träapporter men det var två jutebitar, en pulsvante och en trådrulle av plast. Spåret var som en fyrkant och det blåste rätt friskt.
Happy spårade koncentrerat och fint och markerade alla apporterna. Lite slarv vid vanten som hon latjade runt med en stund – men kul hade hon!
På eftermiddagen åkte Birger med till klubben och vi körde några budföringar plus att jag tränade lydnad och lade plats. Det sköts både på den vanliga skyttebanan och på älgskyttebanan så det dånade på rätt rejält under träningen. Det gick fint med Happy men jag är tyvärr rätt berörd smiley. Har svårt att uppföra mig “normalt” och överse oljudet. Här behövs mycket träning av mig, både mentalt och fysiskt.

Onsdag var det som alltid allmän träning på klubben och vi jobbade på med lite linf, inkalln., framförgående, plats och budföring.
Avslutade klubbkvällen med ett möte om “Hundens dag” som skall hållas på Äventyrslandet i Götene den 28 augusti. Vi är många från klubben som skall deltaga med olika aktiviteter. Kom och hälsa på vet jag!
Här hittar du lite info om “parken”: http://www.aventyrslandetkinnekulle.se/

Torsdag var vi åter igen på klubben för lite träning. Nu var det jag som skulle tränas med pistol i handen. Birger, Per och Gudrun med hundar stannade kvar vid klubbstugan medan jag sköt ett par skott från andra sidan av plan. Hade nu stoppat i nyköpta hörselproppar i öronen och det funkade rätt så bra faktiskt. Träning ger färdighet smiley.
Efter lite budföring och inkallning så avlägsnade jag mig åter igen och avfyrade några skott bortifrån skogen. denna gång var jag lite “modigare” och sköt hela 4 stycken! Jippi! Jag var mycket nöjd med dagens träning.

I fredags fick Happy en långpromenad i skogen utan Leo. Vi gick mycket utanför stigar så kroppen fick arbeta ordentligt på oss båda, jobbigt men kul!
På eftermiddagen begav vi oss till Mariestad för att hälsa på Anne, Leif, Elmi och självklart Shaki.
Det blev mottagande som heter duga då vi kom! Shaki “skrek” och var alldeles till sig. Det är SÅ kul att träffa brorsan nämligen. Man ser att hon skrattar och bara älskar när Leo kommer. Ja, Happy kan också vara rätt kul men i lite mindre dos… hi-hi. Hon är ju aldrig still den där duracell-hunden verkar de andra tycka.

Här är Shaki, nöjd och glad över (förhoppningsvis) att vara fri från både borrelian och anaplasman.

Shaki spottar ut den gräsiga bollen.

Happy älskar sin stora kong!

Lördag bjöd på fint hundträningsväder och vi åkte till Spårvägen för rapportträning med delar av “gänget”. Det var Balto, Tara, Diva och Happy som fick jobba hårt på/i tuff terräng. Mossa, lite myr, pors och en massa ris som till råga på allt delvis stod i vatten. Inte undra på att hundarna var trötta efter tre sträckor!
För Happys del blev det ett jättefint träningspass. Hon skötte sig bra på sträckorna och stationerna. Lite ljud hade det varit hos Birger men de jobbar på saken. Kanske beror det på att han glömde plocka fram “tuggkongen”?
Även tidsmässig går Happy jättefint. Hon håller sig inom ett par sekunder från Balto som i stort sett alltid är snabbast. Även på sträckor med förlängning sköter hon sig fint och verkar hitta rätt “väg” direkt. Än så länge har det inte dykt upp några “bekymmer” så vi jobbar på så får vi se hur långt vi kommer så småningom.

Efter träningen i skogen begav vi oss till klubben för lite fika och mer träning. Några lade plats och körde budföring med skott medans Happy och jag var nere på plan och bara tittade på. Lite kantareller som växte strax utanför plan plockade vi oxå med oss självklart.
Innan hemfärd blev det lite linf, apportering, inkalln, plats och även budföring med Birger som mottagare. Avslutade hos honom med kamp som Happy bara äääälskar smiley.

Söndag var det tidig uppstigning som gällde. Jag hade anmält Happy till SKKs nat. utställning i Askersund och på PM’t var hon enda HH, alla hårlag inräknade.
Vi kom till utställningsplatsen i god tid och allt flöt på fint. Värmde upp Happy ordentligt och hon både sprang fint och ställde upp sig ganska bra. Behöver nog träna lite mer på snygga uppställningar men det hinner vi med smiley så småningom.
Väl inne i ringen gick det precis så bra som önskat. Hon rörde sig fint, skötte sig fint vid visitering och tandvisning plus att hon ställde upp sig helt ok. Jag hade önskat att pälsen hade hunnit växa ut lite mer men som domaren sa; “hon är inte korthårig, hon är definitivt inte strävhårig, så då måste hon vara långhårig” smiley.
Facit blev en fin kritik, hon belönades med excellent, ck, cert och blev BIR. det fanns inget mer att önska för denna dag!

Happy och jag i ringen.

Happy, från sin “fina” sida 🙂

…och jag från min?

Då Birger senare under söndagen skulle bege sig mot Uppsala för jobb så bestämde vi att inte stanna till gruppfinalerna. Kanske lite synd men jag var så tacksam för att Birger tog sig tid att följa med så gruppfinal får det bli en annan gång.

Under natten till måndagen öppnade sig himlens slussar! Har sällan varit med om ett sånt ihärdigt regnande, det bara vräkte ner hela tiden. Det var först under måndag eftermiddag det fanns lite gluggar mellan regnskurarna och hundarna ville ut. Happy följde med mig till Lidköping när jag skulle köpa hundmat och vi tog en lång härlig promenad i stan. Passade även på att lägga plats vid en rätt hårt trafikerad korsning så störningsträning fick vi. Tror Happy tyckte det var spännande när det var lite “liv och rörelse” runt omkring.

I går, tisdag, var vi åter igen på klubben. Per och jag kommenderade varann i lydnaden med Ida och Happy och får våran del gick det väl sådär. Vi behöver massor av kommenderingsträning för Happy tittar bara på den som pratar. Men nån stans skall man ju börja eller hur?
Var annars mycket nöjd med träningen. Vi la plats två gånger och körde budföring i tillägg till lydnaden. Under hela kvällen skjöts det från skjutbanan så jag fick även lite skotträning (hundarna brydde sig inte) smiley.

Avslutar med ett par bilder på några hjortar som ofta besöker oss här hemma. Denna gången var de ute på gärdet och inne i våran trädgård som de gärna annars är.