Ja, i lördags fick Happy sitt 3:e cert, av tre möjliga. Men låt oss ta det dag för dag , enklare att hålla “ordning” på vad jag har skrivit då.

I fredags eftermiddag möttes Eva och jag i Vättlösa för lite ringträning. Både Vizzla och Happy skulle ju ställas i Lindesberg på lördag och vi kände att lite träning var på sin plats.
Vizzla skulle debutera officiellt och då är man ju alltid lite extra spänd som handler. För Happys del handlar det mycket om att lära sig stå still , det har varit liiite si och så med det ibland smiley.
Träningen funkade fint, vi sprang både en och en och tillsammans. Vid att låta Happy stå och titta mot Eva och Vizzla vid uppställningen fick jag den lilla extra hjälp som gjorde att hon såg fokuserad ut. Att däremot pälsen formligen har drösat av henne efter senaste badet kan jag inte göra mycket åt. Nu kan man ju iaf inte dölja några skavanker under pälsen.

När Happy och jag skulle åka hemåt vid sjutiden kunde jag inte hitta min bilnyckel.smiley Tog med mig Happy i koppel och finkammade fotbollsplanen men hittade inget. Gräset var rätt högt så den kunde lätt försvinna, och vi var tvungna att leta jättenoga.
Happy letade (under kommando “leta apport”) men ingen nyckel fanns det. Efter en lång stund gav vi upp fotbollsplanen och fortsatte söket mot där bilen fanns parkerad.
Happy körde näsan i/över backen och både spårade och sökte överallt. Plötsligt stannar hon och putter på något – nyckeln!!! Jippi jublade matte och Happy fick lite extra köttbullar att fira med. Tänk vilken nytta man har av ihärdiga arbetande hundar som vägrar ge upp smiley.

Lördag morgon bar det iväg från Götene vid sextiden. Det var Eva som körde och Happy installerades i buren bredvid Vizzla. Först tyckte hon det var lite ovant, kanske även för att det luktade “stooora Jazzy” som Happy har lite respekt för. Efter en stund föll hon dock till ro och resten av resan såg vi knappt huvudet på dom där i bak.

Vi kom i god tid och hann kolla av utställningsplatsen och köpa program innan bedömningarna började. Hmmm, det var en helt annan “ordningsföljd” på raserna i programmet jämfört med PM’et jag hade fått hem!
Bäst att få klarhet i detta tänkte jag och fick fatt på ringpersonalen vid våran ring. Efter lite betänketid och diskussion med domaren bestämde de dock att följa PM’et, vilket var tur för mig! Jag skulle få komma in som nr 6 eller 7 i ringen istället för att vara tvungen att vänta tills 27 collie var bedömda (ja, och det var ju den ordningen alla utställare hade fått hem i brevlådan så det vore konstigt om det plötsligt gjordes om).

Själva ringarna var denna gång flyttade till andra sidan “älva” och det var faktiskt mycket finare där än på det gamla stället bakom skolan. Tyvärr så har Lindesberg (oxå) fått en massa vatten ovanifrån smiley så det var rejält “surt” på marken. Efter en stund var det bara lervälling vissa ställen så man fick försöka att kryssa mellan de blötaste platserna.
Happy bryr sig inte ett dugg om vatten och smuts så hon “plaskade på” så det skvätte runt benen, både i och utanför ringen.

Domare för dagen var Sonny Ström och Happy var, som vanligt, enda långhårsHH. Det fanns även ett korthår men deras resultat är jag lite osäker på. Tror inte det blev något cert iaf för det fanns inget korthår med vid finalerna.
Happy skötte sig bra än en gång och det var inga problem vare sig vid tandvisning (där han räknade varenda tand kändes det som) eller uppställning. När vi sprang fick jag “ta ner” henne lite då det var lite väl mycket skutt i benen. Ja, det är kul att hon är glad, men det får hon gärna vara i trav smiley om jag får bestämma.
Resultatet för dagen blev excellent ck, cert och BIR och ja, det fanns anmärkning om att hon fällde…hi-hi (men annars var kvaliteten på pälsen bra!). Att det även stod “öppen och trevlig” på mentaliteten kändes kul.

En liten stund efter oss var det dags för Eva och Vizzla i en annan ring. Happy och jag bänkade oss ringside med leksak och kamera i högsta hugg.
Men fy vad svårt det är att hålla kameran stilla med Happy i den ena handen och kameran i den andra. Hon hoppade och studsade och ville gärna in till sin kompis Vizzla. Det är nog därför skärpan på bilderna är sådär smiley.


Vizzla travar så fint i ringen!

Vilar ögonen lite grann, det är jobbigt att vara fin.


Hoppas du skriver nåt riktigt bra!

Vizzla fick denna dag VG, vilket var jättebra. Hon behöver växa på sig lite och få ännu lite mer muskler. Hon är ju bara precis passerat 9 månader och att vara yngst i “klassen” är sällan någon fördel. Men kul tyckte både hon och Eva att det var så det blir nog fler utställningar framöver smiley.

Vädret denna dag var helt perfekt så vi bestämde oss för att stanna till finalerna och visa Happy där. Inte för att jag trodde på någon framskjuten placering men för att lite extra träning med mycket hundar i ringen var ett plus.
Efter en stunds vila i bilen fick hundarna sedan vara med oss ute och njuta resten av dagen. Det fanns fina gångvägar, gräsmattor (endel liknade risfält) och en liten strand. Den ville Happy hela tiden återvända till, så hon försökte lura dit mig vid varje promenad/rastning.

Happy i motljus vid stranden.


Kunde inte låta bli att fota dessa “flygare”

In för landning.

Och flygarna förvandlades till simmare!

En annan kul sak hände också denna dag, ja snarare två faktiskt!
Alexandra och Tina var där med Storm, Kulings kullbrorsa. Han fick sitt “Good” och blev därmed Brukschampion. Inte nog med det så exteriörbeskrevs han också, fick godkänt och titeln KORAD är därmed klar.
Inte dåligt att få två så åtråvärda titlar på samma dag. Stort Grattis än en gång från oss!

Här är Alexandra och Storm.

Besöket i finalringen blev för våran del precis som förväntat. Domaren Benny Blid v S. tog sig en titt, klämde och kände och vi fick springa lite och sedan var det “tack för att ni kom”. Men vi fick i alla fall träna på att springa med mer än bara en eller två hundar i ringen och det är positivt.

Med Eva bakom ratten gick resan hem fint och jag tror vi båda var rätt trötta och möra när vi så småningom ankom Götene. Tack för en fin dag, och vi kan ju båda glädjas över våra “goa” hundar. de skötte sig exemplariskt hela dagen och bjöd på mycket skratt. Två härliga randiga kompizar smiley!

Söndag var det dags för rapportträning igen. Denna gång var det bara Götenehundar med och Ingemar hade fixat mark vid Vristulven.
Träningen gick bra förutom lite svårigheter på förlängningen B till C. Här stannade de nere vid vattnet och var osäkra på vart de skulle ta vägen. Ingemar sa att det var väldigt kniksigt och det blev lite för svårt för alla utom Balto. Omvägen blev lite större för varje hund och tiden därför längre och längre. Men vi var väldigt nöjda med Happy ändå, hon går gärna och vänder aldrig. Även om det tar tid så är svårigheter till för att lösas – det är vårat gemensamma motto!

Avslutade rapportträningen med grillkorv nere vid vattnet och det var härligt att sitta där med dagens sista solstrålar över vattnet. En underbar söndag eftermiddag!

I går måndag följde jag med sonen till Götene och läkarbesök. Han har varit sjuk en hel vecka med feber och nu hostar han så det ekar i huset. Diagnos; lunginflammation, och han fick medicin plus sjukskrivning ännu en stund.
Måndagen avslutades med en sväng till Lidköping och inhandlande av hundmat till Leo för Happy och mig. På hemvägen åkte vi förbi (ja, vi stannade oxå) gänget som tränar i Vinninga och det blev ett litet kort lydnadspass för Happy. Körde lite framförgående och linförighet men när regnet formligen vräkte ner så gav vi oss hemåt i stället. Mycket mysigare hemma i vardagsrummet med kaminen tänd tyckte vi smiley.

Leo äter sina mediciner och de behövs verkligen. När det hade gått lite för länge mellan giverna så räkte det att han gjorde ett skutt undan Happy för att han skulle skrika till. Ja, det är ju fortfarande “early days” så vi får vänta och se hur han mår i nästa vecka när det är dags för röntgen.

Nej, nu skall vi bege oss ut i höstsolen. Får bli en liten promenad med Leo och Happy tillsammans, Leo i koppel och sele. Han måste få gå lite även med Happy annars blir han lite nerstämd känns det som. Jag får istället ta en egen sväng med Happy senare, kanske blir det lite spår på grusplan och även en sväng till klubben. Vi får se!