När man sätter sig och skall plita ner några rader i bloggen känns de senaste två veckorna som bortblåsta. Vad har jag gjort egentligen? Har iaf inte hunnit blogga så något måste det ju vara men jag kommer inte ihåg riktigt vad…

Vet att jag har tränat lite hund, men inte riktigt vad och vilken dag. Har tränat spår, rapport, budföring, plats och lydnad och självklart en massa promenader med bus och lek.
Förra helgen hade vi lydnadstävling på klubben och det var i sekretariatet jag befann mig. Tiden gick fort och förutom en liten glömd sak från min sida så gick allt fint.
Efter tävlingen fick Happy lite promenand och lydnadsträning innan vi kunde packa ihop och bege oss hemåt efter en lång dag på klubben.

Söndag ringde klockan tidigt! Vi skulle åka iväg till Lidköping där lag-DM i bruks skulle gå av stapeln. Det kom inte så många lag till start tyvärr men Götene var ett av 6/7 som deltog. Väldigt trist att antal lag har minskat så för det måste ju finnas många fler som tävlar bruks. Det ser man ju inte minst på antalet bortlottade vid tävlingarsmiley.

I Götenes lag ingick Lisa, Britt, Christer och lagledare Aleksandra. Christer och Lisa körde hela appellprogrammet medan Britt körde lydnadsdelen. Aleksandra höll ordning på papper, peppade och stod även mottagare på budföringen. Just det gjorde hon så bra att Winnie nästan inte ville lämna Aleksandra smiley.
När alla hade kört visade sig att Götene kom tvåa!!! Vann gjorde dagens suveräna Tomten BK och trea kom Tidaholm. Stort grattis till alla som ställde upp och deltog och vi hoppas nog alla på flera lag till nästa år.

Här är en bild på Götenes lag!

Efter DM’et åkte Happy och jag iväg och tränade spår tillsammans med Per och Gudrun. Jag lade ett spår med 5 vinklar och 6 apporter. I början gick det jättefint men mot slutet slarvade hon (eller kanske inte orkade riktigt). Iofs kom det en häst galopperande precis när vi var på väg mot en vinkel och vägen med hästen var bara 4 meter bort. Happy kom med ett par skall men fortsatte sedan spåra.
Allt som allt var jag nöjd med träningen och troligen var hon nog bara lite trött i hjärnan efter två långa dagar med många aktiviteter.

I måndags blev det gärdesspår på stubb, två vinklar med 4 apporter. Nu gick hon jättefint igen så det var nog bara lite vila som behövdes smiley. Övning ger färdighet, det är nog bara så!

Onsdag var vi på klubben igen och tränade både lydnad, plats och budföring. Det var en sån där dag då allt kändes kanon. Hon var riktigt “med” hela tiden och jag blev alldeles varm inombords. Älskar, älskar, älskar den hundensmiley.

Torsdag tog jag med mig både Happy och Leo och åkte iväg till sjön Vristulven. Det var lite jobbigt att lyfta i och ur Leo men jag klarade det iaf. Och leo han var så lycklig över att få följa med till en av de bästa ställen han vet. I början fick han gå i sele men efter en stund, när han var uppvärmd, så fick han vara lös. Det gjorde gott i mattes hjärta att se honom, det formligen lös om hela gossen. Hade han vore människa skulle man se ett flin så stort att det nästan gick runt huvudet på honom.

Visst är han fin där han står nere vid sjökanten!

Här är Happy, nöjd och glad hon med!

När vi efter ett par timmar begav oss hemåt så plingade till i min mobil. Jippi, rampen hade kommit till Götene! Var väldigt spänd på vad Leo skulle tycka om den?

Ja, rampen blev en hit. Verkade som Leo älskade att kunna gå i och ur bilen själv igen. Slippa det förnedrande i att bli lyft, han, stora gossen!

Så här såg det ut när vi testade för första gången!

I går lördag var det dags för rapportträning igen. Vi var bjudna till Gårdsjö för att träna hemma hos “Veine” (?)/Bengt och Eva. Tyvärr kan dom inte vara med då deras hund är skadat men Veine följde ändå med ut som “tävlingsledare”.
Det blev en jättebra träning som innehöll lite svårigheter. En rätt enkel grundsträcka men med en knixig och tungsprungen förlängning bl.a. över mossmark. I tillägg körde vi långa liggtider så det var en bra uppladdning för de som snart skall ut och tävla lägre klass.

Första sträckan sprang Happy jättefint, inom en sekund från Balto bara. Andra sträckan gick också fint, 7 sekunder efter Balto men det är ju kanon. Sedan på tredje sträckan hände något.
Birger såg att hon fixade det svåra partiet men sen när hon kom till mig hade hon varit ute nästan en minut längre än förväntat. Tara var också ute så länge men henne såg Torbjörn att hon stannade minst två gånger. Hon gillar ju inte riktigt när det blir så långt Tara.
Troligen var det så att Happy hade blivit nödig och stannat och bajsat. Ja, för hon hade faktiskt inte bajsat innan – det vet vi. Lärdomen måste bli att “rasta mer än ordentligt”!
Iofs var detta även en positiv sak. Det visar ju att hon har motivation att fortsätta även efter ett sånt stop.
I tillägg till detta så fick det även två olika tåglinjer precis bredvid, både x2000 och “rälsbuss” som störning verkar hon klara fint våran Happy.

Som vanligt avslutades det med grillning och trevlig samvaro med våra härliga kompisar. Rapportträning när den är som bäst!!!!

Efter hemkomst blev det sedan bara en liten promenad med hundarna. Både Happy och Leo verkade nöjda efter en dag i och utanför bilen. Ja, Leo var ju också med för det funkar ju så bra med rastning när vi har rampen smiley.

Ja, det var väl ungefär vad jag hade att berätta i dag. Detta är inte allt som har hänt men ett litet axplock. Nu skall jag åka iväg till klubben en sväng och träffa Eva. Självklart åker Happy med, leo får stanna hemma och gå en promenad med en av sina “hussar”.