Ja, Happy har tyckt matte har varit toppen föregående vecka. Hon, ja matte alltså, har tagit sig i kragen och använt en gnutta fantasi vid spårläggningen. Och det gillades starkt av Happy som verkligen dammsög spårensmiley.
Vi spårade tisdag och torsdag och det var både på gräsplan och i skogen med många vinklar, mycket vatten och övergångar mellan olika markförhållanden. Även om jag hade lagt spåren själv så tyckte jag det var kul å se hur Happy jobbade och med vilken glädje hon tog sig an spåren. Iofs brukar hon alltid gilla att spåra men nu fanns det även med lite extra noggrannhet och koncentration. Ja, kanonkul var det iaf!

Måndag och tisdag blev det lite lydnadsträning på klubben. Vi hade RUS möte i måndags kväll så då var det perfekt att åka upp lite tidigare för att hinna med lite lydnad innan mötet.
Även i tisdags bar det iväg till klubben. Först lite spår och lydnad, sedan avslutades kvällen med “tårtkalas”. Våran klubbkompis Magnus hade nyss fyllt 50 och han överraskades med både present och tårta i slutet på träningskvällen.

Onsdag, min 14 dag i rad med rätt kraftig huvudvärk, skippade vi “onsdagsträningen” på klubben. Jag skulle iväg på spanskan på kvällen så det blev istället en promenad i regnet med båda hundarna hemma i skogen. Ibland måste man bara inse sin begränsning och stanna upp en stund.
Jag känner att det är för mycket nu och jag längtar efter att det skall lugna ner sig lite. Det kommer det göra inom ett par veckor och det, det ser jag verkligen fram emot.

I lördags var det “familjeträff” för hela slanten. Vi skulle tillsammans med Birgers familj fira hans pappas 85-årsdag ihop i Nässjö. Först åt vi på ett värdshus utanför stan och efteråt bjöds det på kaffe och tårta hos Birgers syster i Nässjö. De grattade även Birger med sång, blommor och presenter, han fyller ju 50 kommande lördag smiley.
Hundarna var med och låg i bilen hela dagen. Ja, inte hela tiden för de fick promenader varannan timme. Viktigt för speciellt Leo att han inte blir liggande stilla för länge, utan han behöver kunna byta sovplats och ställning då han känner för det.

Söndag blev en härlig dag med rapportträning. Först lite städ och proviantering och på eftermiddagen träning vid Vristulven.
Denna gång var vi bara tre hundar, Balto, Chip och så Happy då. Vi körde tre sträckor, en lite kortare grundsträcka men med en längre förlägning sedan. Alla tre gick jättefint och för min del så börjar det faktisk se ut som linförighet på framföringen. Ja, hon är fortfarande ivrig men lyckas hålla sig inom “gränsen” för vad man kan tillåta. Det är SÅ kul! Snabb var hon oxå smiley.

Avslutade med den vanliga grillningen och när regnet började falla så packade vi ihop efter en mycket lyckad eftermiddag. Nu måste vi bara ta ordentligt tag i konditionsträningen så hon inte kommer tycka det blir jobbigt om hon skulle bli för trött. Här vill jag verkligen förebygga och behålla hennes härliga motivation för arbetet.

Ja, det var väl ungefär vad som har hänt, iaf i stora drag. De senaste veckorna har även innehållit en massa städande och “plockande” för min del och tyvärr medför det ju mer smärta än vad jag egentligen orkar med. Skulle jag få önska mig något nu så skulle det inte bli “miljoner” eller något annat värdsligt, utan mest av allt önskar jag mig en dag utan huvudvärk. Kan stå ut med ont i ryggen och knäna men huvudvärken är ibland på väg att sänka mig. Men jag vet ju att det kommer lätta så smånigom…

Varför jag måste städa och greja? Jo, Birger fyller ju som sagt 50 på lördag och har inget emot att firas och därför blir det lite “arbete” på mig. Han har inte bjudit in utan de som vill komma och gratta är välkomna från kl. 13. Ja, typ “öppet hus” blir det. Av förtäring blir det “buffé” med lite kalla rätter och självklart tårta på det smiley.
Vilken tur att jag har en så snäll mamma att hon kommer och hjälper mig!
Så på onsdag skall jag hämta henne vid bussen i Lidköping och vi kommer hjälpas åt med “det sista” som mat och slutstäd.

Nästa vecka tänker jag inte göra något alls!!!!

Avslutar med några bilder på Happy och en på Leo och Happy. Den långa tungan är ett familjedrag (och även rasdrag tror jag :))