Ja, vad “tjafs” tar tid! Värdefull tid man kunde ha använt till annat än en massa mailande fram och tillbaka. Om bara folk kunde läsa hela meningar istället för snabbt att “stänga av” efter hälften….. Men nu verkar det mesta lösa sig och jag hoppas äntligen få tid till annat, så som att göra klart rasklubbens tidning.

Förra onsdagen blev det ingen spanska på mig, också jag som hade suttit flera timmar med läxorna. Istället blev det ett styrelsemöte via telefon och det var den kvällen.
Lite senare på kvällen började Leo flörta med Happy och ja, hon hade börjat löpa. Vilken tur att jag inte hade anmält henne till vårat MH. I och för sig hade det inte gått då jag behövdes som figge under söndagen. Men om några av de andra inte hade kommit med på tävlingar så hade det ju funnits en möjlighet. Nu får jag istället vänta och göra det under senvintern/våren.

MH’t förlöp med några smärre komplikationer. En hund fick brytas redan på leken då den inte lot sig fångas in smiley. Slutet på visan blev att den fick springa lös ner till klubben och den fick lockas in i “kuvösen” av en annan hund för att kunna kopplas. Inte så roligt att vara matte i det läget kan jag tänka mig.
Sedan var det en som mötte upp och inte hade vaccinerat sin hund sedan den var 16 veckor!!! Löser inte folk regler och bestämmelser? Man kan ju inte göra något utan vaccinerad hund känns det som så hur kan man missa detta?
Annars var vi nöjda allihopa. Det funkade jättefint med både testledaren Eva och beskrivaren Stefan och dagen flöt på fint.

Hundarna och jag var i tisdags iväg till Vristulven. På vägen dit stannade jag och lade spår åt både Leo och Happy. Sedan blev det en dryg timmes promenad i trakterna av Svartvik. Solen sken och en lite spökaktig dimma lade sig över sjön under sena eftermiddagen.
Leo och Happy hade kul när de kollade av alla ställen bävrarna hade varit. Det luktade så spännande att det var svårt att få de med sig därifrån. Vi njöt alla tre av vårt besök vid sjön.

Happy tittar efter några fåglar som befinner sig ute över sjön.

Leo vid sjön.

“Lilla” Happy.

Spåren gick fint med båda hundarna. Leo var jättesöt då han gick och viftade på svansen hela spåret igenom. Det var tre små och en slutapport och han lämnade fint av allihopa. Han har väldigt bråttom att byta bort apporterna för godiset är det bråttom att bli ved.

Vi stannade också till en sväng på klubben och tjötade lite. Alltid kul att träffa lite folk, varning för lappsjuka annars!

I går onsdag var det så äntligen dags för spanskan. Hade inte haft så mycket tid för läxorna men denna gång var vi många som inte var 100% förberedda. Men kul hade vi och vi gjorde så gott vi kunde.
Nu är det bara två gånger kvar på denna terminen och jag måste ta mig en ordentlig funderare på om jag skall fortsätta. Dels är det rätt deprimerande lär jag läser och läser men det är väldigt lite som “fastnar”. En konsekvens av trafikolyckan och de skador den medförde på hjärnan, ja den oxå smiley. Har ju även problem med läsning och skrivning, speciellt att skriva för hand. Det är ju det att behöva titta ner som är det stora problemet.
Men jag har lite tid på mig att bestämma hur jag skall göra. Ingen lärdom är bortkastad iaf!

I dag har vi varit på en lång skogspromenad. Det var skönt även om vädret var så där, rått och grått och inte vidare uppmuntrande. Tur att man har trevliga promenadkompisar – Happy och Leo.

På lördag skall vi på fest! Och inte vilken fest som helst utan det är Götene BK’s 40 års jubileum. Det är över 80 anmälda så det blir nog en hejdundrande fest smiley.
Adios amigos!