Ja, ett nytt år finns framför oss. Mina förhoppningar för det nya året är att det skall flyta på utan för stora missöden. Att jag får vara pigg och glad (frisk/oskadad är väl att ta i smiley) och att jag skall få uppleva massor med sol och värme.
För alla er andra önskar jag också ett Gott Nytt 2012!

Tillägger också att jag önskar mindre “skitsnack” och lögner i allmänhet men det får berörda personer själva ta tag i! Det gäller inte bara den “lilla människan” utan även politiker och andra som tycker sig stå lite “över” de vanliga dödliga.
“Kasta inte sten i glashus”, tänk på det!

Nyårsaftons dag var vi som vanligt en tur på Götene BK. Flera år nu så har vi träffat Eva & Roland, och ofta också Per där, för lite träning och promenad. Även Barbro, Ingemar och Gert var där i år så helt ensamma var vi inte.

Vi började med några korta rapportsträckor med Happy. De gick över plan och in i skogen där MH-banan ligger. Hon fick gå fyra sträckor och med framför allt lek och bus som belöning. När vi hade lekt en stund fick hon även lite godis men leken sätter hon högst, det syns.
Jag hade med mig kameran men det var mest skugga där vi var, så bilderna blev inte speciellt bra. Men man får gilla läget och se det som ett litet minne över årets sista dag istället för något fotorafiskt mästerverksmiley.
Här är i alla fall Happy på väg från B till A-station!

Springer snabbt mot husse som väntar på C-station!

Här kommer både Happy och husse efter avslutad träning.

Efter rapportträningen vallade vi tillsammans med Eva och Roland en korridor i uppletsrutan. Leo var också med och vallade men det såg inte ut som om han riktigt fattade vad det skulle vara bra för. Det fanns ju inga saker att hitta än.
För hans del blev det att titta på de andra som fick jobba. Han är ju fortfarande halt och att springa i full fart i uppletsrutan vore inget bra för honom. Istället fick han köra lite apportering av föremål vid sidan om, och han nöjde sig med det.

Först körde Roland Jazzy och hon fick jobba hårt för att få in alla föremålen. Man såg tydligen att frosten ställde till det lite, ja i tillägg till en mycket svag medvind. Men Jazzy ger aldrig upp och efter en stund var alla föremålen avlämnade.

Happy fick tre föremål, på ganska rak linje utåt. Denna gång kopplade hon nog inte på näsan direkt utan sprang längst ut och började leta där. Det handlar nog lite om att hon är van vid att jag väldigt ofta kör med föremål på djupet, och gärna ett i varje hörn också.
Att köra på tre föremål är ju också relativt nytt för henne men det är nog inga bekymmer alls. Hon letar fint och ger inte upp. Går även fint utan någon form för synretning. Även avlämnandet börjar bli bättre och jag känner att vi är på rätt väg med våran träning. Kul!
Blev inga uppletsbilder på Happy då jag endast ville focusera på träningen. Även för Birger blev det omöjligt att fota för Leo var inte tillräckligt lugn på sidolinjen. Han var nog lite sugen han med smiley.

Nästa hund kunde jag däremot fota. Det var ingen mindre än Happys kompis Vizzla. Nu gick hon sa snabbt att kameran inte riktigt hann med, men desto roligare blev effekten på denna “spökbild”

En till på Vizzla.

Efter uppletandet avslutade vi med en gemensam promenad runt skjutbanan. Både Jazzy och Leo var överlyckliga över att få vara tillsammans igen och Vizzla tyckte Happys pappa var jättespännande. Hon tjöt på ett sätt vi aldrig har hört tidigare. Ja, det är kul å se att hundarna verkligen gillar varann även om de (för Leo och Jazzy) inte ses så ofta längre.

Ja, efter vistelsen på klubben var båda hundarna nöjda. De sov så gott båda två när de kom hem, nöjda på ett härligt sätt. Vi såg dock på Leo senare under kvällen att han hade lite mer ont men ibland kan det nog vara värt det. Han fick ju vila så mycket han ville sen.

Nyårsnatten gick utan bekymmer. Hundarna fick var sitt märgben vid kvart i tolv och när vi, Magnus, Birger och jag skålade in det nya året låg hundarna i vart sitt hörn och gnagde på ben.
Den enda jag lyckades fota var Leo. Happy hade gjömt sig och benet bakom hörnbordet mellan sofforna. Hon ville absolut inte att Leo skulle få för sig att sno hennes ben.

Nyårsdagen förlöp lugnt. Leo fick en promenad på mjuk gräsmatta och gräsväg medan Happy och jag körde höga benlyft smiley i skogen. Det var så snorhalt att det var omöjligt att gå någon annanstans än i skogen, därav benlyften.
Happy var lös hela rundan men skötte sig fint till trots för rådjur som betade inom räckhåll.
Det ser ut att vi iaf hittintills har lyckats rätt skapligt med viltträningen. Skönt! För kan jag slippa vill jag aldrig mer ha en Holländare som jagar och/eller ställer vilt. Det finns det ypperliga jakthundsraser till och jag vill kunna köra mina bruksspår och rapportsträckor med en hund som jag vet inte jagar.
Men det gäller också att ha lite flyt och att aldrig glömma träningen, de har väldigt mycket jaktlust inneboende. Lite för mycket ibland!

I dag är det äntligen dags för lydnadsträning i ridhuset igen. Skall bli kul att se hur det funkar för det är 14 dagar sedan vi senast tränade lydnad. Men det blir säkert jättebra, det är ju nästan alltid kul att träna med Happy – oberoende av vilken gren.

Avslutar med lite bilder jag tog under en av våra lekstunder hemma i trädgården. Happy och jag har verkligen kul tillsammans och hon älskar att få leta efter, springa och ha kul med alla möjliga leksaker. Just nu är en av favoriterna en rätt mjuk grön gummiboll som man verkligen kan “trycka till”. Ibland biter hon så stort att bollen fastnar längst in i käken men då gnor hon den bara mot marken tills den lossnar, eller kommer till matte för hjälp. Ja, hon har kul och är så glad min lilla “Happy”.

Här under är tre bilder från leken “leta boll”. Vart bollen göms vet hon inte utan det kan vara “fågel, fisk eller mittemellan”. Här är det som synes “fågel” som gäller smiley

Bollen i trädet vill hon ha!

Och se där, hon lyckades till slut!

En annan rolig bild jag tog har jag sparat till ett senare tillfälle. Där putter hon ner bollen bakifrån för det var nog lättare än att bita tag om den så högt uppe i luften. Ja, hon är rätt smart när det passar min Happy.

Bråttom!

Vilken skall jag välja, gul eller grön?

Det blev den gröna favoriten.

Vill så här till slut få önska mina valpköpare och vänner ett Fortsatt Gott 2012!

Och till mina valpköpare/hundköpare vill jag rikta ett stort TACK för att ni tar så väl hand om era hundar. Att de får vara en viktig del av eran familj och att ni älskar de som de är. Jag är så glad och tacknämlig för att ju NI finns allihopa!
Förrsten fick jag på nyårsaftonen en bild pr.telefon som jag vårdar ömt. Någon jag inte fått livstecken från på länge. Tack för bilden, den betyder väldigt mycket för mig! Om du läser här så vet du vem jag menar.