Ja, det är inte fritt för att jag känner mig lite vintertrött just nu. Skulle behöva lite sol och värme, gärna kombinerad med semester smiley. Men så ser inte verkligheten ut just nu och det är bara att gilla läget. För snaaart kommer våren!

På hundfronten är det aktiviteter “as usual”. Lydnad några ggr pr. vecka, uppletande lite då och då, rapport har vi kört två gånger sedan senaste inlägget och på det lite spårträning. Har även påbörjat konditionsträningen med Happy och det var en fin runda vi cyklade i måndags. Om vädret håller i sig så blir nästa vända på fredag.

De två senaste rapportträningarna har gått jättefint. I både fredags och söndags kände vi igen “gamla” Happy och hon gick villigt och snabbt. Nu gäller det bara att skynda långsamt och nöta på. Inga långa sträckor utan vi håller oss runt längden som krävs för appellklass (500 meter). Självklart kör vi med förlängningar också för det gör ju träningen och sträckorna mindre enformiga. Något vi passar oss för en liten stund är en alldeles för stor grupp, istället kan man ju dela på träningsgänget ibland.

Efter söndagens rapportsträckor vallade vi en uppletsruta och Happy fick tre okända föremål på rad. Hon fick leta ordentligt för en större stig på diagonalen “lurade” henne att gå lite snett. Men skam den som ger sig och efter fyra skick var alla tre föremålen inne hos mig. Ja, även denna gång kom hon helt in. Jippi!

I går kväll påbörjades vårens spårkurs och det ser verkligen ut att bli en fin kurs. Vi är lite många men det är samtidigt kul att så många har tävlingsambitioner, för det är en förutsättning för att vara med.
Boken vi kommer använda heter “Spårhunden och lukterna” och jag ser med spänning fram emot att testa lite av ideerna på Happy. Självklart kommer vi inte “köpa” allt men så är det ju, man plockar det man gillar och tycker funkar. Det viktigaste för mig är att vi har kul tillsammans och får vara “happy” smiley.

I kväll är det lydnadsträning på Götene BK som står på programmet och i morgon bär det av till Mariestad för tävlingslydnadskurs. Sex veckor skall ett gäng på 7 stötas och blötas i lydnadskl.1 och appellmoment. Instruktör är Lisa Ragnarsson, Götene BKs ordförande, och det är första gången jag går kurs för henne, spännande!

Denna terminen har det blivit krock för min tävlingskurs och spanskan. Om vi lyckas lösa det återstår att se annars får jag väl försöka läsa in terminens spanska-uppgifter själv. Har inte lust att sluta för det är så roligt med språk. Och sedan är det kul att göra ej hundrelaterade saker också ibland. Speciellt för mig som inte har något jobb där jag träffar arbetskamrater och så. Vill ju inte bli helt insnöat på hunderiet – om det inte redan är för sent för det?

I tillägg till hundträning så lägger jag ju endel tid på min egen fysik. Jag måste träna för att må bra psykiskt och orka leva med min smärta. Försöker träna minst en timme 2-3 ggr i veckan och självklart blir det ju även en massa “gått” med hundarna.
När jag var hos sjukgymnasten för en avstämning förra veckan fick jag även lite beröm, kanonfin feedback. För det är nu snart två år sedan jag knappt kunde gå pga starka smärtor i ben och rygg. Jag släpade mig till sjukgymnasten för att ligga i “sträck” och lätta på trycket i ryggen.
Men med ihärdig träning är jag nu på benen och starkare än jag har varit på många år. Skam den som ger sig!

Det är nu också två år sedan jag gjorde min bröstoperation och jag ångrar inte en dag till trots för “halvmeterlånga” ärr. Tänk bara att efter 30 år med smärtor i skuldror och bröstrygg inte ha haft ont en dag efter januari 2010. Ja, varför gjorde jag det inte tidigare även om det kostade en massa pengar? Det är det enda jag ångrar!

Avslutar dagens inlägg med lite bilder på mina två fyrfotade familjemedlemmar.

Happy undrar vad som hänt med “hennes skog”.

Leo, snart 10 år.

Happy med sin långa tunga.

Vill inte åka hem!

Vi hade en del snö, ett dygn. Och Happy älskar snö.

Leo har näsan full av snö.

Vi hade besök av några hjortar,

som jag skrämde iväg 🙂 Vill inte ha de i trädgården mer än nödvändigt.

Å, hopp – så försvinner de över bäcken.

Ja, det var allt för denna gången. Ha en fortsatt fin dag allihopa!