Dagens inlägg startar med en hälsning till en god “gammal” klubbkompis som är trogen läsare av denna blogg. I lördags träffades vi på klubbens årsmöte/fest och hon berättade att hon väntade på uppdatering. Självklart kan jag inte göra dig besviken Jeanette så här kommer några ord och bilder!

Ja, jag har redan skrivit en massa men när jag skall skicka ut text och bilder så bryts anslutningensmiley. Vad arg man blir då, hade redan suttit en timme! Får bli en lite kortare version mot vad det var tänkt….

Här hos oss är dagar och kvällar fyllda med aktiviteter. Vi har våra två kurser, spår och tävlingslydnad. Jag har ju även en spanskakurs men det är min “egna” tid och hundarna får stanna hemma då.
Måndagkvällar är det ridhuset i Hellekis som får besök och annars är det lite olika klubbar och planer vi tränar på. Rapportträning blir det oftast en dag i veckan så problem med att fylla fritiden har vi intesmiley.
Leo är väldigt pigg och glad för tiden. Ja, han är ju långt ifrån haltfri men det beror ju troligen på nervpåverkan ifrån nacken så det får han leva med. Han står på Rimadyl morgon och kväll och det får han fortsätta göra. Har inte haft några problem med magen eller så men han blev sämre kroppsligt när vi satte ut medicinen på prov.
Här är han, Happy Workmate’s Leo-Minor, snart 10 år.

För någon dryg vecka sedan var det Götene BK’s årliga gemensamma vinterpromenad och där fanns Leos syster Shaki med. Hon är fortfarande jättepigg och det är alltid lika kul att träffa henne. Att även hon gillar att träffa mig kan jag lova att hörssmiley, hon riktigt tjuter när hon hör min röst eller ser mig. På bilden här under ser ni Shaki till höger i första ledet tillsammans med sin husse Leif.

Förutom promenader så har vi ju även tränat lite rapport. När det inte är någon gemensam träning så tränar vi själva, nyttigt det med. När vi tränade en söndag fick vi lite ovanlig störning som jag bara måste berätta om.
När vi skulle titta ut plats för A-station fick vi syns på en röd fin räv som satt där och spejade. Jag hade kameran med och tog lite bilder på honom innan jag skrämde iväg han. ja, jag skrämde iväg honom med flit då jag inte ville utsätta Happy för en flyende räv på sträckan.
Fina Mikkel!

Som om det inte räckte med räven så fanns det även ett par rådjur som betade bakom Birger ute vid B. När de såg Happy komma i full fart mot Birger tog de benen fatt och stack. Happy såg självklart rådjuren men för henne fanns bara husse och hans godis. Duktig tjej!
Happy springer så snön yr!

Och det gör rådjuren också 🙂
Men Happy går till husse!
Full fart mot matte.

Att jag lyckas få skapliga bilder till trots för skugga beror på att jag har en lånad kamera. Har fått låna Gudruns, tack Gudrun!, Nikon D300 och den är hästlängder bättre än min gamla D80. Snabbare och med möjlighet för högre iso-inställningar. Ja, det är riktigt roligt att fota med den.

Efter rapportträningen (4 sträckor) gick vi en promenad genom skogen skrämde Happy iväg två rådjur.

Spännande men…
Istället för att sticka iväg efter dom så kom hon till och och fick sin belöning i form av sin favoritboll. Skvallerträning på sitt bästa!

Annars så har vi haft lite oflyt också. I torsdags, på tävligskursen, stannade Happy så snabbt att hon fick sår på en trampdyna. Golvmattan är en typ av nålfiltsmatta och det blev precis som ett brandsårsmiley. Nu går hon med tassbandage och vi har tagit lite träningsledigt så såret får läka. Sår på trampdynan kan ju ta lite tid då det gärna spricker upp när tassen sätts i backen, det blir ju en ständig rörelse i såret tyvärr.
Ja, helt träningsfritt är det inte. Vi var med på rapportträningen i söndags men tränade stationsuppträdande istället för “spring”.
Happy skötte sig rätt så bra även om hon hela tiden ville iväg. Ser ut som en surikat där hon sträcker sig i hela sin längd så långt kopplet når.

I lördags var det Götene BKs årsmöte och årsfest. Klubbstugan var knökafull och jag tror alla hade en härlig kväll. Årsmötet gick snabbt och lätt under Lisas ledning och den efterföljande festen blev inte sämresmiley. God mat, trevlig underhållning och sedan en massa uppvaktning av pristagare och avtackningar. Även ett par 50-års uppvaktningar delades ut varav Birger var den ena mottagaren. Han fick en jättefin blomsteruppsats som nu pryder vårat hem. Vilken underbar klubb som tänker på allt och alla!

Nej, nu orkar jag inte skriva så mycket mer. Lägger istället in lite bilder.
Happy i full fart!
Hopp och skutt
Leo är rätt trött på Happy ibland.
Men Happy har kul!
Jag väntar här hälsar Leo.
Kul i skogen.
Min alldeles egna flygande Holländare!

Det var allt för i dag. Orkar inte med den här gamla, sega laptopen mer. Min stationära dator väntar på sin datordoktor så jag har lite begränsad möjlighet vad gäller nätkontakt för tiden. Kommer åt mina mail via webmail men har nästan inga adresser liggande där.

Har du något bra förslag på en bärbar dator som även funkar för bildbehandling så tar jag gärna emot tips 🙂