Vad less man blir 🙁 Här hade jag suttit och skrivit ett långt inlägg och plötsligt “svajar” internetuppkopplingen och allt försvinner precis när jag skall publicera.

Inte så kul att skriva om igen så det får istället bli ett lite kortare inlägg ispädd lite bilder.

Ja, som sagt så lever vi till trots för att det inte har sett så ut här i bloggen. Alldeles tyst har det varit en lång stund, endast för att jag inte har hunnit skriva något. Har haft fullt upp med två stycken klubbtidningar som skulle “göras” och sedan så behöver ju hundarna få sitt.
Nu har jag skickat iväg både Götene BK:s klubbtidning och även RHH:s är till tryck så nu blir det tidningsledigt fram till 15 augusti då nästa manusstop inträffar, skönt!

Happy har varit jätteduktig! I söndags fixade hon uppflyttning från appellkl. spår på andra försöket. Vid det första så hittade hon inga pinnar alls i spåret. Spårade jättefint men markerade inte en enda apport. Jag körde resten av tävlingen som träning och hon låg fint på platsen och inga nollor på lydnaden. En bra träningsdag!

Ja, det blev till att träna apportmarkeringar – många! “Nya” apporter, nya marker och nya spårläggare och en ivrig hund ger resultat.

Några bilder från en träning.

Vid apporten

Hon vill gärna att jag kastar apporten.

Leo ville också vara med!

I söndags var tävling nr två på Skövde BK, även denna gång spår. Och nu markerade hon pinnarna. Betyg 9,5 då hon “svajade” lite och vädrade in ett grannspår men annars jättefint jobbat.
Även lydnad, budföring och plats gav poäng och till slut så kunde vi kvittera ut en 5:e plats med 246,25 poäng. Inte så bra poäng kanske men det räcker ju gott och väl till uppflyttning och det är det viktigaste. Inga nollor hade vi heller, det är ju alltids något.

Sista helgen i maj var vi på ett “miniläger” med rapporthundsgänget. Turen gick till Jonsboda, strax utanför Töreboda.

Så här vackert var det klockan halv sex en morgon.

Lördag morgon dök det upp några båtar som skulle slussas vidare.

Här tränade vi rapport och upplet i dagarna tre och hade allmänt trevligt. Ett härligt gäng där det är nära till skratt gör att tiden nästan går för fort.
Hundarna skötte sig jättebra till trots för riktigt varmt väder och vi hoppas kunna göra om det här om inte allt för länge.

Som den ansvarsfulle far han är kollar Leo efter fästingar på Happy 🙂
Efter lördagens träning var jag bara tvungen att doppa mig lite i kanalen, det var jätteskönt i vattnet och fler följde mitt exempel. Några hundar oxå 🙂
Söndag eftermiddag bar det hem igen och “borta bra men hemma gött det också” tycker Happy och ekorren.

Dagen efter lägret tog vi det lite lugnt och det blev en promenad längs Vristulven för både Leo och Happy. För min del blev det ett ofrivilligt bad då Happy slängde iväg sin boll så långt ut att hon själv inte kunde dyka ner och hämta den. Det var ingen “flytboll” upptäckte vi. Så matte fick “näcka” (det fanns inga andra vid stranden för det var kallt och blåsigt) och dyka i efter bollen. Att sedan Happy snodde en av mina strumpor och “badade” med den avslutade en rolig stund vid stranden. Ja, hon är påhittig min Happy.

Happy behöver gå i simskola.

Leo har också doppat sig 🙂

I augusti skall Skaraborgs distriktet arrangera SM i Bruks och IPO och då har Götene BK ansvar för några av spåren. Birger skall gå ett spår och vid några tillfällen har vi följt med och “rekat”. Här är ett par bilder tagna vid ett sånt tillfälle.

Leo blev lite trött av att hänga på Happy och fick vatten serverat 🙂

Jag har även hunnit med en sväng till Tibro för att supporta Götene vid lag Dm i lydnad. Och vilka duktiga ekipage, en välförtjänt 2:a plats efter arrangerande Tibro BK blev facit. Bra jobbat tjejer!
En av de deltagande hundarna, rapportkompisen Balto, kärade ner sig i Happys vän Vizzla. Kolla vad söt han är!

Ja, det var väl allt? Nej du, jag har ju även hunnit med en resa till Holland. Ja, det får nog bli ett senare kapittel 🙂 Jag besökte “kulldagen” och deltog även på ett internationellt rasklubbsmöte. Intressanta dagar men lite lång resa för en helg 🙂

Avslutar med lite bilder innan det är dags att bege sig till klubben igen. Det är nu fjärde dagen i rad vi åker dit. I måndags blev det en lång cykeltur med Happy där, i tisdags lydnad och uppletande och i går plats m/skott, budföring m/skott, lydnad och spår 🙂
I kväll är det städdag och det vill ju ingen missa. Avslutande grillning är inte heller fel 🙂
Ha det gott!

Leo har smakat på gräslöken…

Happy får stanna hemma i kväll.