Ja, då är årets sommarledighet slut. Inte för mig, jag har ju ingen semester – eller alltid semester- beroende på hur man ser detsmiley.
Har nyss skrivit ett långt inlägg om resan till Norge och en massa annat men tror du att jag sparade ner det då… nej, plötsligt försvann bara allt medan jag håll på att ladda upp bilder..grrrrr!!!

Nu kommer en förkortad version istället….

För det mesta har vi varit hemma på semestern, men en vecka blev det i norska fjällen. Vi var vid Mösvatn där Einar och mamma har stuga. En vecka med helt ok väder, lite kallt men inte så mycket regn. Under dagen låg tempen på 10-12 grader, som max 14 en dag. Inte speciellt varmt men bättre än regn och snö 😉

Birger var fullt upptagen med arbete så hundarna och jag gick för det mesta ensamma i fjällen. Men sista eftermiddagen tog dom ledigt från byggandet så då blev det “topptur”.

Hela 1274 meter tog vi oss upp på tillsammans med både Leo och Happy. Leo klarade sig fint till trots för en lite “jobbig” nacke och drygt tio års ålder. Uppför är det inga problem men nerför får man ta lite fler pauser.

Bildbeviset för höjden finns på Birgers GPS 🙂

Uppe i fjällen fanns det ju lite snö på några fläckar och Happy var alldeles överlycklig. Här är några bilder på Happy, och även mig när jag gör änglar.

Här kommer lite fler bilder från turen.

Happy med rätt lång tunga

Vatten finns lite överallt och det går lika bra att stå i vattnet tycker Happy.
Birger vill ha en egen varde (vet inte det svenska ordet för varde).

Uppför med Leo
Blåsigt på toppen
Nästan svårt att hålla balansenHappy står stadigt. Hon kanske använder tungan som vikt?De långa tungarnas familj 🙂
Leo pausar,
men inte HappyBirger och Leo
Dags att gå hemåt tycker Leo
Det blev en del pauser på ner-turen. Det är ju lite jobbigare att gå nerför när man har ont i nacken. När Leo kände att han var trött så satte eller la han sig ner för att vila. Då var det bara för oss också att ta en paus. Förståndig gammal hund Leo!

Det är svettigt att gå i fjällen och badgalen som jag är så hindras jag inte av lite “svala” vattentemperaturer. Hela två gånger badade jag under veckan. Den första gången var det vara hundarna och jag så jag fick rigga kameran med självutlösare för att få bildbevis. Ja, det måste man ju ha för annars skulle ingen tro en 🙂
Medan jag badar så vilar andra…

På hemväg från fjällsemestern gjorde vi ett kort stop i Oslo. Mamma skulle fylla 70 år några dagar senare så vi (Aina, Jörn Arve, Birger och jag) ville fira henne med en middag “på stan”. Det blev en mycket lyckad kväll på Ekeberg restaurangen, en restaurang med utsikt över hela Oslo. Både mamma och Einar njöt, det vet jag.

Annars så har sommaren bjudit på ännu ett besök hos Buddy och matte. Vi hade en alldeles strålande dag med både bad, promenader, besök på kolonilott, ätande, lite “mekande” och många härliga skratt. Jag håller tummarna för att de skall kunna fortsätta sitt liv tillsammans länge, länge. Bilder från den dagen kommer senare när jag kommer åt Dreamweaver igen.

Ja, min stationära dator har fortsatt att krångla 🙁 så nu kommer det byggas en sprillans ny dator åt mig. Det skall bli skönt för jag har ju tagit på mig lite arbetsuppgifter som innebär att jag måste ha en fungerande dator. Kanske dags att se över mina “frivilliga” sysslor snart, kan kanske göra mig av med några?

Nej, nu får det vara nog för i dag. Leo och Happy vill ut, kan ju inte missa regnet en enda dag 😉 Vi hörs!