I går blev Happy uppflyttad från lägre klass spår i sin klassdebut. Hon gjorde en helt ok tävling och nollade inte ett enda moment under dagen. Slutpoängen blev 457,75 och med alla poäng på rätt ställen så det räckte och blev över.
Självklart fanns det mycket som kan bli bättre men jag är ändå nöjd att vi höll ihop hela tävlingen. Hon var okoncentrerad, eller koncentrerad på en massa egentligen, under en del moment, mens andra var bra. Jag känner ju att hon behöver tävlingsträning så det får vi fokusera på under vintern.
Allra mest nöjd var jag över hennes budföring där det blev fullt pott. Och detta första gången på annan plats än hemmaklubben, hennes tredje budföring med skott 🙂
Platsen låg hon också även om hon skvatt lite på första skottet. Det blir dock bättre och bättre och hon låg kvar även om två andra hundar gick upp (ja, en travade “upp” också).
I spåret var det fullt på påsläppet men vi tappade tre pinnar. Det måste ha varit efter att hon tog avstickare från spåret, letade noggrant plats och tog en bajspaussmiley och blev sedan lite “virrig”. Letade spår en lång stund, var ute på en grusväg, fortsatte sedan leta spår och efter länge, länge kändes det som, så stannade hon vid en apport. Och sedan en till och till slut den långaslutapporten.
Ja, istället för att vara besviken på de apporter vi missade är jag jättenöjd med hur hon löste uppgiften. Vi fick 4 plus slut och väl inom tiden så jag var så glad över min duktiga hund.
Eva och Birger hade världens arbete med att övertyga mig om att våra poäng kom att räcka. De visade via bruksappen, regelboken och miniräknare men jag, jag ville vänta och se resultaten på de “rätta” papprensmiley. Och jippi, jag fick jubla till slut.
Vi slutade som nr 2 av åtta i klassen och det två uppflyttade. Tror inte det går att ta miste på min glädje.
Tackar en av tävlingsledarna.
Happy är både Hilde och Happy 🙂

Efter tävlingen åkte vi och hälsade på Shaki med familj en liten stund. Shaki var jätteglad över besöket och Leo pissade in trädgården riktigt ordentligt. Det är så härligt att se dessa medelålders syskon så pigga och glada smiley och med livsgnistan i behåll.

Ja, efter en händelserik morgon och dag blev det en liten blund på ögat efter hemkomst. Var så trött och kroppen var alldeles skakig efter all medicinering, min huvudvärk hade plågat mig i två dygn nonstop.
Sömnen gjorde gott och när Birger sedan bjöd på en god köttbit, hemlagad potatisgratäng, kantareller och ett gott glas rött ja då njöt jag i fulla drag.
Tack min “man” för all hjälp och support! Hur många skott du har avlossnat har jag inte tal på men allt för att lära Happy att “pang” inte nödvändigtvis betyder kamp smiley, vilket hon äääälskar.
Som om inte det räckte så firade vi även lite idag. det blev en promenad med hundarna och sedan en härlig räkmacka på Hellekis Trädgårdscafé. Förresten en vinst Birger kammade hem på Götene BK’s lussepromenad där han vann presentkortet.

Leo han har haft oturen att bli riven och biten, troligen av en katt, här hemma i trädgården. Han var ute för en kvällspink och vi varken hörde eller såg något konstigt. Sedan upptäckte jag morgonen efter att han var lite svullen på kinden och att han hade ett sår där.
Vis av erfarenhet med sårfickor lyckades jag få tid hos veterinär samma dag och efter undersökning konstaterades att fickan var stor. Leo fick drän, antibiotika och smärtstillande och jag åkte sedan hem med en trött, ylande gosse med krage. Ja, han ylade under uppvaket i bilen då han nog ville ur tratten.
Men icke sa nicke, tratt måste man ha och det har gått över all förväntan faktiskt. Han har inte tidigare haft tratt så det var en ny erfarenhet, både den gamla vanliga trattmodellen och sedan den mjukare runda “goa” modellen.
Tack Gudrun och Per för lånet, den kommer snart åter till ersmiley.
Här är Leo med “stortratten”.
Och här vädrar han morgonluft med “gotratten”.
Leo och Happy väntar på matte.

Ja, egentligen har jag en massa annat att berätta också men det får vänta till en annan dag. Jag måste spara mitt huvud lite så inte huvudvärken ökar igen.

Vill till slut passa på att tacka alla träningskompisar för all hjälp och sällskap under många timmars träning i ur och skur. Utan er hade vi inte lyckats så som vi har gjort under den här säsongen. Tusen, tusen tack till er alla!!
Man får inget gratis utan bakom all framgång ligger en massa, massa arbetesmiley