Nu är snart julen över för denna gång. Har haft ett jättetrevligt julfirande med besök av släkten från Norge. De kom redan lille julafton (ja det heter så på norska) och stannade till juldagen. När de åkte hem kändes huset onormalt tomt och tyst men “that’s life”.
I dag har hundarna och jag varit själva hemma då Magnus och Birger är i Småland för att hälsa på Birgers släktingar. Vi kan inte åka dit alla tillsammans då Leo inte längre orkar med långa bilresor. Det blir alldeles för mycket för honom med en hel dag i bil så någon får stanna hemma med honom.

Vi har istället njutit av korta promenader för Leos del och skidåkande för Happys och min del. Leo tycker det är för jobbigt att pulsa i blöt djup snö så han slipper det.
Var lite svårt att gå på promenad också för det var så halkigt på den isiga vägen. För min del gick det fint, jag använder broddar men Leo tittade lite lidande på mig och ville hem efter en liten stund. Undrar om det finns broddar till hundar?

Efter ca 1,5 timmars skidåkande, ja det kanske heller skulle kallas skidgående, så var jag rätt nöjd. Happy var också lite trött för hon sjönk igenom snön varje steg hon tog. Och snön är så blöt och sugande nu när det har blivit töväder att skidorna knappt glider framåt. Men vad gör det, bra motion blir det i alla fall.

Den 16 december nådde vi ännu ett av mina uppsatta mål för Happy. På utställningen i Stockholm fick hon det certet hon behövde efter fyllda två år och blev därmed Svensk Utställningschampion. Kändes så skönt att avsluta året med ett championat smiley, speciellt då det är ett championat som kräver någon form för bruksmerit. Lite stolt är jag faktiskt över mitt lilla busfrö, hon har med råge uppfylld mina önskningar för 2012.

Här är några bilder från Stockholms Hundmässa.

Under rasbedömningen.

Hon var sugen på cert-rosetten

RHH hade under hela helgen en välbesökt rasmonter

Pointer sisters 🙂

I gruppfinalen blev det som oftast “tack och hej” men vi visade iaf att vi finns.

När vädret blir lite “soligare” skall vi försöka ta lite nya bilder på championen 🙂

Har lite andra bilder att bjuda på istället.

Happy hjälpte Magnus städa på hans rum. Fanns mycket spännande där 🙂

Happy är ofta både högt och lågt. Här letar hon “konfiskerade” (läs: jobbiga eller söndertuggade) leksaker i bokhyllan.

Happy och Leo på promenad.

Happy under en lekstund på gärdet hemma

Livet leker!

Livsglädje

Leo är en mästare när det kommer till att öppna paket. Äääälskar julklappar!
Kolla hur fint han håller paketet med tassen 🙂

Och en till…. Lite mer “riv och slit” här 😉

Magnus avslutade julaftonen/natten med att jaga räv iklädd vintercamo.

Ja, nu säger jag tack och hej för i dag. Min huvudvärk är på ökande så jag bör nog vila en stund. Inte nyttigt det där med skidåkande men ack så kul 🙂