I dag är det “fastedag” och jag är hungrigsmiley Tycker annars det har gått väldigt fint att följa 5:2 dieten även om det från början var mest för att “stödja” gubben. Det känns inte som en uppoffring utan mer som ett bra alternativ för mig. Att lte fläsk försvinner gör heller inget smiley.

Happy uppvaktas friskt av Leo även om hon är tidigt i löpet. Han vet att det inte är dags än men vill ju inte missa det “roliga” så därför kollar han av henne med jämna mellanrum. Ja, just det med lusten till uppvaktning och fortplantning verkar aldrig försvinna…. söt är han iaf när han steppar omkring som en stolt tupp.

Nästa fredag skall Leo till veterinären och ta bort en talgkörtel som sitter på kanten av undre ögonlocket. Blir bara en kort sövning/nerdrogning men ändå, det känns alltid lite läskigt nu när han börjar bli såpass gammal. Det “fina” blir dock att han får vila lite efter sövningen, vilket kan behövas då Happy nog kommer vara i höglöp då.

Denna veckan har vi redan hunnit med två stycken cykelrundor. Skönt att vara igång med konditionsträning och än så länge går det fint. Det blir inte så långa sträckor än men heller lite ofta och kortare nu i början. Vill försöka hålla oss ifrån skador och förslitningar 🙂
Lite spår har vi också ägnat oss åt och i går var jag riktigt nöjd. Två fina sidopåsläpp, fina apportmarkeringar och noggrann spårning. Vid det tredje påsläppet “lurade” hon mig lite. Även om jag flyttade mig tio meter åt sidan för att släppa på längre fram hade hon nog spåret i näsan hela tiden för det var bara full fart framåt och åt rätt håll. Inte en koll ens! Nja, jag kan inte kalla det att “lura mig” för det handlar det inte om utan hon gjorde som hundar alltid gör, använder sitt instinkt och sin nos 🙂 Det var jag som “kände” mig lurad 😉

I tisdags eftermiddag var Magnus och jag vid Blombergsbadet och gick en liten sväng med hundarna. Det är en väldigt kort promenad men det var skönt för Leo. Happy springer ändå så mycket fram och tillbaka så längden spelar ingen roll för henne.
Självklart blev det lite bilder tagna 😉 av både hundarna och Magnus. Och en liten hackspett 🙂

Avslutar i dag med två bilder som jag har fått till min telefon. Det är Czitex och Cindy, två av Vegas valpar. Tänk vad tiden går fort, de är redan 7,5 år gamla 🙂
Tack Jill för bilderna på Czitex och hans kompis Chirp!
Och tack till Lasse för bilder på Cindy, den av tikarna som fortfarande lever.