Bara en knapp vecka sedan senaste inlägget och det känns som “evigheter” 🙂 Det händer en hel del här just nu, både positiva och lite mindre positiva saker.
Det minst positiva är att jag ramlade omkull tidigt, tidigt fredag morgon. Hade varit uppe och kissat och sedan minns jag inte mersmiley. Troligtvis har jag drabbats av blodtrycksfall och jag har normalt ett låg tryck. Utan att jag minns det så har jag förflyttat mig 4-5 meter och sedan gått omkull i dörröppningen mellan badrum och hall. Minns vagt att jag vaknade ute i hallen och var alldeles kallsvettig. Sen är det borta igen förrän jag vaknar av att jag har ont i läppen och armar/händer. Jag har gått omkull närmre sovrummet denna gång och slagit mig kraftigt på några smidesredskap som fanns bredvid en kamin. Och läppen värkte för där var det en spricka.
Som tur är hade Birger kommit hem från jobb så jag kunde ropa på honom. Tillsammans med honom kom Happy som försiktigt pussade matte på kinden, godstumpan smiley
Efter lite vatten att fukta strupen med så hjälpte Birger mig i säng. Jag mådde fortfarande “piss” men efter en stund försvann kallsvettningarna och yrseln och jag mådde bättre. Tog lite tid att somna efter en sån pärs men så småningom åkte ögonlocken igen 🙂

Nu måste jag nog ta mig till läkaren och i alla fall kolla upp blodtrycket. Och är det som vanligt lågt så får jag bara försöka komma ihåg att vara än mer försiktig när jag reser mig. Har faktiskt tagit dessa hänsyn länge länge men rätt ofta snurrar det till mer än bekvämt ändå.

Ja, då tar vi lite positiva saker då!
Jag har badat igen 🙂 I torsdags var Happy och jag vid Vristulven och jag kunde bara inte motstå vattnet. Happy fick inte bada för hon löper och jag vill inte riskera några infektioner på henne. Lite småsur blev hon men det är smällar an får ta. Tyvärr har jag ingen bild på mig i vattnet då vi ju var själva men den hade sett ut ungefär som de tidigare smiley. Var inte lika länge i denna gången bara för vattnet har blivit mycket kallare på bara kort tid.

Här är några foton från torsdagens promenad!

I fredags var vi hos Malin och Anders på Lilla Veterinärinrättningen i Skara. Leo skulle äntligen bli av med den tilltäppta talgkörteln han hade under ögat. Då han ju är lite till åren kommen… så blev det kortast möjliga sövning och han fick även dropp för att hjälpa på cirkulationen.
Allt gick fint, knölen är borta och Leos hjärta tickar på i en mycket lugn och fin takt. Glädjande var även att se resultatet av vår bantning av Leo, nu vägde han som i sina bästa dagar 27,8 kilo. Vi har ökat motionen och dragit ner på maten lite och vips, ett klart godkänt resultat.
Efter ingreppet skall Leo få ha på sig krage några dagar och det är faktiskt första gången i hans 11,5 åriga liv som han har “modell lampskärm” 🙂 Nu bekommer det inte Leo ett dugg, han far fram som en mindre bulldozer… Det är vi fyrfotade och Happy som passar oss i stället 😉

Happy ja, hon är nu i slutet på höglöpet och Leo uppvaktar med högljudda serenader både sent och tidigt. Vi är något lite less nu och väntar med glädje på att han skall tystna. När det blir alldeles för jobbigt åker Happy och jag iväg en sväng och gör annat, öronen måste få vila ibland.
I går testade vi min nya cykel “Mustangen ” på en liten vända och den funkade kanon. Väldigt skönt med dämpare på framgaffeln när man cyklar över stock och sten ute i skogen.

I dag har Happy och jag tagit en lite längre promenad vid Vristulven. Drygt 9,5 kilometer i strålande men lite kyligt höstväder. Blev lite smånervös en stund då jag hörde ihållande hundskall ganska nära oss men som tur var försvann det bort efter en stund. Inte direkt kul om man möter någon ensam lös hund när man kommer med sin höglöpande tik.

Annars så har det gått åt en hel del tid att ändra och ändra igen på raskompendiet för utställningsdomare. Småsaker som skall flyttas hit och dit, frågor som skall besvaras från Holland och ja, allt har tagit mycket mer tid än jag från början räknade med. men nu, snart, är det nog klart.

Om drygt två veckor är det så dags för MH i Götene igen, det första av höstens två. Jag har fått sprida runt lite att vi inte hade fullt och det ser ut att det har gett resultat. Väntar på en sista anmälan och sen så har vi 8 stycken den 13. Till MH’t i november har det också börjat dyka upp anmälningar 🙂

Jag har ju skrivit tidigare att vi satsar på start i högre klass rapport nu i november, men just nu känns det lite osäkert faktiskt. Skulle vilja hinna träna rapport iaf några gånger innan men det har ju varit omöjligt med löptik. När hon nu sen slutar löpa kommer älgjakten dra igång och då blir det väl omöjligt att få tag på träningsterräng 🙁
Får väl avvakta lite med att ta beslut men som det ser ut nu blir tiden för knapp. Vi tränar dock på som om vi skulle tävla :))

Nej, nu är det hög tid att starta med maten. I dag blir det varm smörgåstårta med “smak av medelhavet”. Blir nog gott!