Bara en vecka sedan senaste uppdateringen, wow! Påbörjade ett inlägg för flera dagar sedan men fick ge upp p.g.a. huvudvärk.
Huvud- och nackvärken ger mig mer bekymmer än vanligt nu. Har därför äntligen tagit mig för att beställa tid hos läkare på vårdcentralen. Det är väldigt länge sedan jag senast kollade upp nacken men nu bara måste jag. Har dagligen bekymmer med domningar i höger hand och arm i tillägg till det gamla vanliga. Nu har det blivit så jobbigt att jag inte ens kan lägga ut Happys tungapport utan att få lida för det i lång tid.
Den 6 november fick jag läkartid så nu hoppas jag få bollen i rullning och kanske också få gjort en ny MR röntgen av nacken. Jag klarar inte vardagen längre enbart med egen träning, värktabletter och god vilja. Bara att inse det.

Äntligen blev det en rapportträning med “gänget” igen 🙂 Jag var fullproppad med värkmediciner för att orka men träna, det ville jag!
Vi var fyra hundar (plus en valp med ägare som åskådare) som i söndags möttes efter lunch. Vi hade sån tur att få låna lite mark vid Vristulven efter att jagarna var klara för dagen.
Vi bestämde att Happy skulle gå som nr ett första sträckan, vilket var lite av en utmaning. Det var första gemensamma träningen efter hennes löp och det fanns en ny totalt okänd hund (valpen) med ut på B station. Framföringen funkade väl sådär för Birger så han fick vända och “gå om” vilket hon inte är van vid.
Att allt detta påverkade henne kunde vi se på sträcktiden på den här första sträckan. Hon sprang på den längsta tiden av de fyra hundarna och det är inte vanligt. Det är faktiskt så ovanligt att jag funderade på om hon inte var helt frisk 🙂

Efter att de ute vid B hade gått förlängning till C gjorde vi klart för nästa skick. Vi bytte startordning för att alla skulle få testa på att gå som nr ett, det brukar vi göra i den mån det går.
Sträcka två startade Happy som nr två och gick på tiden 1.37 min. Bosse, som gick först, hade nog strulat lite på förlängningen för han hade över 2 min. De två andra, Balto och Chip, minns jag inte tiderna på men dom hade gått utan “strul”.
Sträcka tre blev det så att både Bosse och Chip, som skulle starta innan Happy, vände tillbaka och ville inte gå. Detta hade inte påverkat Happy för än en gång fullföljde hon sträckan, och det på samma tid som förra skicket 1.37 min 🙂
Jag var lite i valet och kvalet om jag skulle skicka en fjärde gång, men då dom bestämde sig för att inte gå någon ny förlängning så förberedde vi för ett fjärde skick.
Först gick Balto, och därefter Happy.
Det var spännande när vi väntade på tiden men tänk, hon sprang igen på 1.37 minuter. Tre sträckor på exakt samma tid :))). Det kanske är cykelträningen som har gett henne ett högt, jämt tempo?

När vi diskuterade träningen vid fikat så berättade Birger om framförningsträningen och då förstod vi att det hade dragit ner hennes tempo lite på första sträckan. Det var helt nytt för henne att man inte får gå iväg när man är framme vid starten, om man inte sköter sig 🙂 Men bra träning blev det och hon varken stannade eller vände och det är ju positivt.
Vad vi fortfarande inte har fått tränat är att ha skyttar utplacerade. Vi missade att träna detta innan starten i lägre och det borde vi så absolut ha gjort. Hur viktigt det är har jag först nu förstått, nu när jag har läst Ingrid Balenbergs bok “Rapport”.
Just nu är svårt för oss att skaffa mark att träna på p.g.a. älgjakten, och ännu svårare att hitta ställen där vi kan träna med två skyttar längs sträckan.

Lydnad har vi nästan inte tränat alls den senaste veckan. För mig funkar det inte att träna lydnadsmoment när jag har för ont. Jag har så lätt att bli irriterad och arg att jag inte vill riskera att påverka Happy negativt. Så tyvärr har det blivit mest promenader på oss de senaste dagarna.
Här är bilder från en promenad vid Martorp i fredags 🙂
Nötskrika
Leo väntar på godiset
En hel del sådana fastnade i pälsen 🙁
För att Happy skall få jobba lite så tränade upplet på gärdet hemma
Med föremål
Får något i näsan och tvärvänder
Och ett till föremål
Som belöning efter fem föremål blir det lite lek med bollen
Släpper den inte ens när hon skall kissa 🙂

I kväll skall vi en sväng till klubben. Träna lite, om jag orkar och annars bara umgås lite med klubbkompisar. Och ja, våra nya klubbjackor finns för avhämtning. det skall bli kul!

Och för er som undrar så är det fortfarande inte helt klart med pappa till Happys kommande kull 🙂