Ja, så är läkarbesöket över för denna gång. Det gav väl inte så mycket men efter ilska, frustration och en massa tjat lyckades jag iaf få honom att skicka iväg en remiss till magnetröntgen.
Det kan mycket möjligt vara så att det inte ger något heller men det kan iaf utesluta saker. Något är det som ger mina ökande problem och kanske är det “bara” naturliga försämringar, men jag vill få det kollat på dom sätt det går.
Oavsett om MR visar något eller ej så vill det troligen inte vara aktuellt med en ny operation. Att gå in i nacken flera gånger, utan att det är livshotande i nuläget, vill helst ingen läkare göra.
Alternativ som återstår är att prova andra mediciner. Ex vis så kan mediciner mot epilepsi ge smärtlindring (och det provade jag utan framgång för flera, flera år sedan) och så även sk “lyckopiller”. Så nu tar vi en sak i taget, först röntgen och sedan ev andra/fler mediciner.
Annars så får jag väl bara göra det jag har gjort i 22 år, leva med det så gott det går.

Hundarna mår iaf bra 🙂 Båda är pigga och glada och vi njuter av varje dag vi får tillsammans. Att vi förfarande får vara med Leo känns som ett extra plus, han är ju inte helt ung längre. Men vi låter han styra en hel del av vårat liv så det skall bli så bra som möjligt för honom. Låt gå att jag får gå många promenader och åka till en massa olika ställen, att Leo mår gott är viktigast!

Har läst en hel del om “gamla” hundar den senaste tiden och en sak har fastnat hos mig. Våra gamla hundar behöver stimulans för att må bra, både fysiskt och psykiskt. Dom måste få komma ut på promenader, inte bara hemma i vanda miljöer, utan även där det finns “nyheter”. Tänk er själva att bara få vara hemma, dag ut och dag in. Det är ju precis vad gamla människor säger om man frågar dom, dom vill ut, vill inte stängas inne och glömmas bort.
Så ni som har gamla hundar, göm inte bort dom hemma i trädgården (i bästa fall), låt dom följa med, få gå på “spännande” ställen, leva livet…. för hundarna kan inte välja, det gör ni för dom!

Här är mina fyrbenta goingar 🙂

Leo

Och Happy
I kväll blir det ingen träning för mig på klubben. Istället åker jag till Mariestads brukshundklubb där det skall göras leksaker 🙂 Skall bli så kul!