Fortfarande ligger vi lågt med lydnadsträningen pga min värk men för att sysselsätta Happys “små grå” så har vi tränat lite uppletande och ett par spårpåsläpp de senaste dagarna. Det behövs egentligen mycket mer för hon går lite på tårna nu 🙂 Det märktes tydligen i går under en promenad vid Kinnekulle.
I vanliga fall kan hon gå lös i stort sett överallt då hon är en duktig “skvallertant” 😉 men i går litade jag inte riktigt på henne. Det var så hiskligt många hjortar överallt, dom som låg stilla gick väl an men dom som sprang framför oss lite här och där kändes lite “för mycket”. Så i går blev det koppel på…
Leo var så gasad på hjortarna att vid ett tillfälle halkade och ramlade han helt ner på sidan. Jag blev lite orolig men han var snabbt på benen, ville inte missa hjortarnas flykt från sin liggplats 🙂
Efter den 6 km långa promenaden i regn och på leriga stigar blev det nödvändigt med en avspolning av både hundar och matte. Så direkt efter hemkomst bar det ner i källaren för de fyrfotade, och utan protester spolades dom båda rena från lera och jord. Jag själv valde den lite mer ombonade duschen i badrummet på övervåningen 😉

Under fredagskvällen fick hundarna stanna hemma medan vi begav oss iväg på “utflykt” med Götene BKs trogna “arbetsmyror”. Vi skulle iväg till en gård utanför Falköping där det bjöds på bisonsafari, trekamp och avslutningsvis lite mat.
Och vilken upplevelse det var att sitta i ett traktorsläp, i mörkret, omgiven av en massa bison i alla möjliga storlekar :)) Jag tyckte först det var görläskigt när dom kom springande efter kärran där jag satt längst bak, men sen vande man sig. Vi stannade någonstans där ute i hägnet och omringades av “bjässarna”.
Dom var väldigt nyfikna av sig och var precis inpå släpet och letade mat. Ibland gav dom ifrån sig lite halvfrustande, grymtande ljud och då var man glad man satt skyddad bland sina kamrater. För bisonoxar är skitstora och inte ofarliga…

Efter den spännande safarin bjöds vi på trekamp i en av ladorna. Vi delades in in tre lag med nio deltagare i varje lag och tävlingen bestod i att lista ut klurigheter, att köra en slalombana fram- och baklänges på segway och avslutningsvis en bana på en “felvänd” sparkcykel. Allt på tid.
“Mitt” lag vann inte men det var jättekul ändå 🙂 Tack festkommittén i Götene BK för en härlig fredag kväll!

I dag känns det lite segt för mig. Nacken och huvudet protesterar vilt men hoppas på lite bättring när medicinerna har fått lite tid på sig. Om en stund bär det iväg till klubben där vi skall iordningställa MH banan inför morgondagens beskrivning. En av våra figgar är dessutom sjuk så jag hoppar in som figge på söndag, och med det har jag figgat på Götene BKs samtliga MH i år.

Nej, nu orkar jag inte skriva mer i dag. Måste förbereda det sista i pappersväg inför morgondagen och sen måste ju Happy och Leo komma ut i luften 🙂
Avslutar med en bild på Happy från en promenad tidigare i veckan.