I dag är det tre veckor sedan Devil kom hem till oss. Vi har fullt upp med “träning”, promenader och allt annat som skall hinnas med. Min egen träning är det som blir lidande just nu tyvärr. Men jag har iaf varit hos sjukgymnasten några gånger och fått akupunktur. En massa nålar “här och där” men än har dom inte gett något resultat. Denna veckan skall vi sätta “ström” på nålarna och se om det kan ge nåt.

Happy har haft en period där hon har varit trött och slö. Trodde först det bara var skendräktighet men så är kanske inte fallet. Hon fick ju Bravecto för en del veckor sedan, samtidigt som hon löpte, och det kan vara fästingmedlet som är “boven”. Hon skulle haft ny tablett nu men vi avstår att ge henne det. Så förhoppningsvis kommer hon bli sig själv igen inom kort, det hoppas vi af.

Devil mår som en prins smiley. Han är ordentligt husvarm och tar för sig av livet. Han är en jättegullig social kille med hur mycket energi som helst, att användas på bra och mindre bra sätt. Hans skällande på saker utanför bilen(ex kor, hästar el.dyl) verkar vi fått ordning på men hans stora intresse för fåglar har bara minskat lite grann. Han skulle gärna jaga efter fåglar i trädgården hela tiden om han fick.
När han är lös i skogen är vi också stränga med att han inte får lämna ev stig/väg vi går på, det är strängt förbjudet att springa utåt “sidorna”. Det låter kanske dumt för några men vi vill ha det så. Vill inte ha en hund som försöker hitta spännande spår och dra iväg på egen hand, vi vill ha en hund som går/springer med oss på promenad.

Förra helgen var vi på utflykt till Sjötorp med några kompisar och hundar. Happy och Devil tyckte det var mysigt med promenad vid Göta Kanal, en massa folk, båtar och hundar att titta på. Devil bekantade sig med både Cross och Balto utan minsta bekymmer, ville bara leka med dessa vuxna gossar.
Det blev även premiärbesök på restaurant för dom fyrfotade. Dom låg, satt och stog så fint medan vi tvåbenta åt våran lunch. Lite sugna var dom nog men dom fick nöja sig med lite mjukglass från kiosken efteråt istället.

Midsommarhelgen har varit bra med både promenader, spår och uppletandeträning. Ja, också lite hundbad då smiley i går eftermiddag under tiden vi väntade på att spåren skulle ligga till sig.
Här är ett litet “album” med badbilder 🙂 Om du “klickar” på bilderna så blir dom större.

Happy under uppletande
Midsommardagens promenad i varmt och gött väder
Happy hoppar
Gårdagens spår med både Happy och Devil gick jättebra! Båda hundarna spårade medans åskan mullrade över våra huvuden men ingen brydde sig över huvudtaget. T.o.m. jag lyckades hålla mig skapligt lugn, jag som verkligen inte är tuff när åskan går.
Devil fick först en “pinnstig” med sju apporter där jag klickade minsta lilla nosande på pinnarna. Han är väldigt ivrig att komma framåt så man får hålla hårt, hårt i linan.
Efteråt fick han gå ett spår som var ca 250 meter och hade tre apporter. Han markerade samtliga smiley. Efter apport nr två tappade jag linan och han frispårade i hög fart men i spåret och stannade vid slutapporten. Vilken duktig kille 🙂

Happys spår var ca 650 meter, hade sex apporter, spetsvinkel och påsläpp genom “ruta”. Hon spårade fint men lite väl ivrigt och snabbt. Jag lyckades inte bromsa tillräckligt i den lite jobbiga terrängen och då gick det lite för fort ibland. En pinne borta blev facit men jag var nöjd ändå, hon älskar att jobba och jag får helt enkelt vara bättre på att bromsa så vi får med alla pinnarna 😉

Hej då!