Dagens uppdatering kommer från Nystaulhaugen, vid Vågen, Mösvatn. Happy, Devil, Birger och jag är här i stugan tillsammans med Einar, Turid (min mamma), Iwer och Terko.
Resan upp i går gick finfint. Det var bil, färja, bil och avslutningsvis båt. Tror det är Devils första båtresa men det bekom honom inte, annat än att det var spännande. Han är en avspänd kille i alla miljöer, nyfiken och pigg på allt men inte rädd för något vad vi sett än.

Har bara fotat med mobilen så bildkvalitén är sådär.

Här är Devil och Happy i bilen under färjeturen.
“Tanten” med vind i håret 😉
Med Horten i bakgrunden
Dags att åka iland
Många som väntar på tur
Efter några minuters bilfärd blev det så lunchpaus för hundarna. Matlusten var som vanligt stor 🙂
Nå närmer vi oss Rjukan, Gaustadtoppen med snö
Efter att ha passerat Rjukan bär det uppåt mot Mösvatn.
Passerar färjan “Fjellvåken” som ligger en bra bit ut i sjön. Det är väldigt lågt vatten just nu men det stiger med nästan 50 cm dagligen så snart blir det bra.
Då var bilresan över. Rastar Happy och Devil medans vi väntar på Einar och båten.
Flytvästar måste vi ha, premiär för Devil.
Nu vill vi i båten!
Så är all bagage i båten och vi är redo för turen över sjön.
Happy och Devil är båda nyfikna.
Vi åker och åker…
Devil
Fina killen
Skönt att vara framme efter en lång dags resa. Efter en “nydelig” middag med valbiff och lite koll på nyheter och väderprognos begav vi oss på kvällen ner till båten för en koll. Devil och Happy inspekterar husses arbete 🙂Natten blev lite lätt orolig för oss tvåbenta, det är mycket mygg och knott och dom bits…. Men somnade från dom så småningom.

Vaknade i morse av regnet som lät på taket, precis som lovat på väderleksrapporten- Men det stoppar inte oss så efter frukost gav Devil, Happy och jag oss iväg på en tur. Regnkläder, gummistövlar och sydväst var ett måste men lite vatten är ju inget “farligt” 😉 så det blev en fin vända ändå.

Happy och Devil vid vattenbrynet med snötäckta fjäll i bakgrundenKänner fortfarande vittring av rådjuren vi hade framför oss
Dom finaste vi har
Så nöjda efter dagens runda
Och medans vi “roar” oss finns det några som jobbar 🙂
Einar och Birger har hämtat sand för gjutning av källargolv
Ja, det var det jag hade för i dag. Nu skall vi njuta av en god middag, som alltid när mamma lagar mat, och lite mys med familjen. Det är så skönt när det funkar så fint med hundarna ihop. Tre hanar och en tik som samsas på relativ liten yta inomhus och strikt koppeltvång utomhus är bara gött 🙂
Ha en fortsatt fin dag!