Oj, redan över en månad sedan senaste uppdateringen…fy vad jag skäms smiley.
Izzie är fortfarande kvar hos oss, hon har inte börjat löpa än så jag avvaktar med annonsering tills löp är över.
Happy och Izzie har väldigt roligt tillsammans och tur är väl det. Är ju inte riktigt ideellt för mig att hålla igång två livliga hundar men jag gör så gott jag kan. Det blir inte med den bästa planeringen, mycket beror ju på vad jag orkar mht dagsform. Men vi försöker “få med” det mesta av både träning och promenader och så självklart lite vila emellanåt.

Under november månad har jag hälsat på både Dacci, Flink och Shaki. Dacci träffade jag på hennes hemmaplan och det var så mysigt att få spendera lite tid med Dacci och Lotte utan “konkurrens” av egna hundar smiley. Skulle haft med mig Happy egentligen men då hon hade haft rävskabb och saknade päls så fick hon stanna hemma. Skulle ha ställt ut henne i Åstorp men det skippade jag.
Istället fick jag följa med Dacci och Lotte på deras inomhusdebut i ringen. Det gick kanske inte som Lotte hade hoppats, men bara att träna på tills pälsen återvänder 😉
Eva Ericsson dömde och gav Dacci ett VG, tandvisningen var ingen hit tyckte Dacci, så det var helt rätt. Och pälsen var inte heller på topp, hon fällde så hårstråna och ullen bara drösade av. Men en lovande tik som behöver lite mer ringträning, tyckte Eva.

Travar fint i ringen
Äntligen färdig 😉
Fina Dacci
Vi gjorde självklart lite annat än att åka på utställning. På fredag blev det både sköna promenader, lite uppletande och så lite “seriös” shopping. Vi åkte till Teba och där fanns det hundgrejer smiley. Och jepp, jag handlade lite smiley nyttigt till dom fyrfotade.

Dacci vid uppletanderutan

Tack Lotte för att jag fick komma och tack för att jag fick träffa några av dina närmaste. Och självklart tack till Dacci för alla pussar och mys i sängen 😉

Veckan efter Dacci var det så dags att hälsa på Flink och Anna i Hova. Blev ett mycket kärt återseende och många pussar fick jag 🙂 Hann med lite gofika, en promenad, lite fotograferande vid utställningsträning och en hel massa prat. Ja, vi är ju inte så tysta av oss…hi-hi smiley Men det är viktigt att få lufta både bekymmer och det positiva, jag är van vid både och om man säger så. Ja, det är inte alltid så “lätt” med dessa energiknippen 😉

Flink på promenad
Killen som har koll på allt!Travar på
Ställer uppHanteringsträning (stryker handen över ryggen om det inte syns)
Tusen tack till Anna och pappan för god fika och lunch!

Happy är nu fri från sin rävskabb och vi har så småningom återvänt till “normalen” med besök på brukshundklubben och annat socialt liv. Izzie kliade sig aldrig men behandlades för säkerhets skull och förhoppningsvis dröjer det nu länge tills nästa gång räven ger oss “skit”. Men den verkar trivas i våran trädgård och i “våran” skog så säker är vi ju inte.

Den 23 november var det 1-års dag för Izzie, Dacci och Flink. Dacci och Flink fick sina presenter när jag hälsade på dom medans Izzie fick vänta till Dagen 🙂
Självklart serverades det tårta till Happy och Izzie, en plättårta med baconost och leverpastej. Snacka om kaloribomb smiley
Happy hoppade snabbt upp på stolen vid sin tallrik medans Izzie behövde lockas lite. Hon fattade inte riktigt att man fick vara på stolen 🙂

Här kommer några bilder av gotjejerna vid köksbordet.

Duktiga på att vänta. ja, bara Happy som fattade att man väntade tror jag, hon dreglade som skam. Izzie ser mest överraskad ut.
Mamma hugger in först…vad gör hon verkar Izzie tänka.
Shit, tar du hela i munnen?Är det ätbart?
Happy städar tallriken noggranntOch så hjälper hon Izzie med…
Ja, det var en trevlig födelsedag tyckte vi alla tre. Jag hade fullt sjå med att hinna med fotandet för vi var själva hemma hundarna och jag.

Här är några fler foton på Happy och Izzie.

På promenad vis Martorp
Mina “älsklingar”
Frost på marken ger spring i benen
Izzie i full fart
Vem vinner?
Vi kommer!
Izzie i froströk
Ja, det var det jag hann med av bilder i dag. Har fotat lite dom senaste dagarna också för vi fick ju lite snö her i helgen. Men det tar tid att öppna bilderna då jag fotar i RAW så dom nyaste får vänta lite.

Denna veckan tar vi det lite halvlugnt. Blev mycket “hund” i helgen då jag på lördag var medhjälpare på en “rapportdag” på klubben. Birger och Happy var också med en sväng då vi skulle visa lite hur själva rapportdelen på tävling går till.
Happy tyckte det var skitkul att få springa igen även om hon fick springa ensam. Men rapport is “da shit” enligt Happy 🙂
På söndag tog jag med mig Izzie till Götene och den årliga tomteparaden som klubben brukar delta i. Det blir ett långt tåg med deltagare från olika föreningar så som Götene BK, scouterna, Infensus (riddarförening), ridskola, lucior osv. En drög med folk, hästar och hundar som promenerar i centrum och glädjer alla som står kantar kortegevägen. En mycket trevlig och uppskattad tradision och perfekt miljöträning för hundarna.

Nu får det räcka för i dag. Jag måste nog vila en stund om det skall bli någon tur till Göten BK i kväll 😉
Hej så länge!